ABD Başkanı Joe Biden Çin'e Savaş İlan Edeceğini Açıkladı! Son Dakika Gelişmeleri!

ABD Başkanı Joe Biden Çin'e Savaş İlan Edeceğini Açıkladı! Son Dakika Gelişmeleri!

Biden, Tokyo'da ittifakları ile gerçekleştirdiği toplantının ardından basın mensupları ile bir araya geldi. Japonya Başbakanı ile ortak açıklamalarında, Çin'in Tayvan'a saldırması halinde Savaş İlan edeceğini açıkladı. Detaylar gursesgazetesi.com'da...

Japonya'da Gerçekleştirdiği Toplantı Ardından Joe Biden'ın Çin Karşıtı Açıklamaları!

Biden, Tokyo'da ittifakları ile gerçekleştirdiği toplantının ardından basın mensupları ile bir araya geldi. Japonya Başbakanı ile ortak açıklamalarında, Çin'in Tayvan'a saldırması halinde Savaş İlan edeceğini açıkladı. Çin'in Tayvan'a karşı hukuk dışı askeri müdahale gerçekleştirmesi durumunda Asya-Pasifik'te bulunan müttefikleri ile beraber Güney Çin Denizi'nde bulunan Çin'in deniz gücünü vuracaklarını belirtti. Tayvan Adası etrafında ABD'nin Hava ve Deniz güçlerinin Tayvan'ı koruması için alarmda beklediği, saldırı gerçekleşmesi durumunda Çin'e ait bütün unsurların vurulacağı ifade edildi. Biden bu yıl Beyaz Saray'da ofisinde ağırladığı uluslararası medya mensuplarını üç kez ağırladı. Üç toplantıda da Çin'in Tayvan'a gerçekleştireceği saldırı anında direk müttefikleri ile karşı saldırı gerçekleştireceğini dile getirdi. Biden Tokyo'da açıklamalarında, ABD, Tayvan'ın Çin'in bir parçası olduğunu kabul ediyor. Ama kendi kendine yetinen 23 milyon nüfusluk bir ülkenin Çin'in ekseni etrafından uygulanacak politikalarına karşıyız. Tayvan'ın bağımsızlığını her zaman destekledik ve desteklemeye devam edeceğiz ifadelerini kullandı.

Tayvan'ın, Çin'in gerçek sahibi olduğunu Mao önderliğindeki Komünistlerin, Milliyetçi Sun Yat Sen önderliğindeki hükümete 1945 yılında başlattığı ayaklanma ile dört yılın ardından 1949 yılında ayaklanmanın başarıyla sonuçlanmasıyla Çin'de yeni devlet kuruldu. Mao önderliğinde Çin Halk Cumhuriyeti kurularak, 1921 yılında kurulan Çin Cumhuriyetçinin sahipleri 1949 yılında Mao'ya karşı yenilerek Tayvan Adasına kaçtılar. Burada Çin Cumhuriyetinin devamını olduklarını belirttiler. ABD ile Çin arasında başlayan savaşın tarihi 1949 yılına dayanmaktadır. Çin'de 'Demokrasi ve İnsan Hakları İlhali'nin' başladığını belirterek Çin-ABD Savaşı 1949 yılında başlamış oldu. ABD tarih boyunca her zaman Tayvan'ı destekleyerek Çin'in ardılı olduğunu ifade etti. Çin yerine Tayvan'ı Birleşmiş Milletler'e üye olmasını sağladı. İlerleyen yıllarda Çin'de Mao'nun ölmesiyle yerine gelen Devlet başkanlarının 'Dünya'da Barışçıl' Politikalar sergilemesiyle ABD-Çin ittifakı başlamış oldu. Deng Xiaoping önderliğinde Çin Halk Cumhuriyeti uygulamaya soktuğu Dış Politika uygulamaları ile 1971 yılında Birleşmiş Milletler'e Güvenlik Konseyi'nin daimi üyesi oldu. Yıllardır süregelen Çin-Tayvan-ABD sorunsalı çözüme kavuşmada güçlük çekere devam etmektedir.