TFF Takımların harcama limitlerini belirledi! 4 Büyüklerin transfer bütçeleri ne kadar?

TFF Takımların harcama limitlerini belirledi! 4 Büyüklerin transfer bütçeleri ne kadar?

Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Lig'de yer alan takımların bir sezon içerisinde harcama limitlerinin ne kadar olacağını açıkladı. 4 Büyükler arasında transfer bütçesi en yüksek olan takım hangisi oldu? Haberin bütün detayları gursesgazetesi.com'da...

Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Lig'de yer alan takımların bir sezon içerisinde harcama limitlerinin ne kadar olacağını açıkladı. TFF Kulüp Lisans Kurulu, 20 Haziran tarihli toplantısında 2022-23 sezonu Süper Lig takım harcama limitlerini belirledi. 4 Büyükler arasında transfer bütçesi en yüksek olan takım hangisi oldu?

Kulüplerin kesinleşen UEFA gelirlerinin eklendiği harcama limitlerine göre en yüksek limite, yüzde 40 sapma dahil 1 milyar 545 milyon 820 bin 482 TL ile Galatasaray sahip oldu. 2022-23 sezonunda en düşük limite sahip olan takım ise 161 milyon 20 bin 854 TL ile Fatih Karagümrük oldu.

18 Haziran tarihinde yürürlüğe giren Kulüp Lisans ve Finansal Fair Play Talimatı'nın 89'uncu Maddesi kapsamında Süper Lig takımlarının yüzde 40 sapma dahil harcama limitleri şu şekilde; Süper Lig'de sezonu 13.sırada tamamlayan Galatasaray 1 milyar 545 milyon 820 bin 482 TL, 2.sırada tamamlayan Fenerbahçe 1 milyar 378 milyon 878 bin 458 TL, 6.sırada tamamlayan Beşiktaş 960 milyon 805 bin 23 TL, Süper Lig şampiyonu Trabzonspor 879 milyon 158 bin 943 TL harcama limitleri Türkiye Futbol Federasyonu tarafından açıklandı.

4 Büyükler arasında yayın geliri, kombine ve tek seferlik bilet fiyatları kapsamında seyirci sezon ortalaması, kulüplerin borcu ve gelir gider tablosu sonucu ortaya çıkan indeks sebebiyle TFF'nin aldığı kararı belirleyen etkenlerdir. Galatasaray'ın sezonu 13.sırada bitirmesine rağmen harcama limitlerinde en yüksek rakama sahip olması dikkat çeken olay oldu. Harcama limitlerinin belli olmasından sonra diğer takım taraftarları tarafından büyük tepkilere yol açan olay oldu. Sarı-kırmızılı kulübün en yüksek rakama sahip olması, hem kulüp yöneticileri hem de taraftarların yoğun tepkilerine yol açtı. Süper Lig'de 4 büyükler arasında en az borcu bulunan takım Trabzonspor ve ardından Galatasaray'ın gelmesine rağmen, harcama limitleri belirlenirken etken olan faktörler göz önünde bulundurulduğunda aslan payının Galatasaray'a verilmesi normal olarak karşılanması gereken durum olduğunu kanıtlar vaziyettedir.