TFF, Süper Lig ve TFF 1.Lig yayın hakları için yeni bir anlaşma imzaladı!

TFF, Süper Lig ve TFF 1.Lig yayın hakları için yeni bir anlaşma imzaladı!

Türkiye Futbol Federasyonu, yıllardır Süper Lig ve TFF 1.Lig yayın hakları için beIN sports ile birlikte çalışma yürütmekteydi. Sözleşmesi biten ama yeni TFF başkanının aldığı karar sonrası 2 yıl daha uzatma kararı alındı. Detaylar gursesgazetesi.com'da..

Türkiye Futbol Federasyonu, yıllardır Süper Lig ve TFF 1.Lig yayın hakları için beIN sports ile birlikte çalışma yürütmekteydi. Sözleşmesi biten ama yeni TFF başkanının aldığı karar sonrası 2 yıl daha uzatma kararı alındı.

TFF ile beIN Media Group arasında 2022-23 ve 2023-24 sezonlarını kapsayan 2 yıllık yayın hakları uzatma sözleşmesi yapıldı. Riva'daki Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirilen imza törenine TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ve beIN Media Group CEO'su Yousef Al-Obaidly katıldı. TFF'nin yeni başkanı Mehmet Büyükekşi beIN ile yeni sözleşmeyle birlikte 2.2 milyar üzerinde anlaştıklarını ve resmiyete dökmek amacıyla anlaşma imzaladıklarını söyledi.

Bugün yaşadığımız bu süreç yaklaşık 7 aydır devam ediyor. Türk futbolunun geleceğine etki edebilecek durumda ve önemdedir. Kulüpler Birliği Vakfi da bu sürecin içindeydi. Biz 1 hafta önce yönetime geldiğimizde aslında anlaşılmış bir rakam vardı. Spor toto isim hakkı hariç 2 milyar 50 milyon liraydı bu rakam. Bu 2 yıllık sözleşme önümüzdeki sözleşme TÜFE bölü 2 şeklinden 1 yıl sonra devam edecek bir anlaşmaydı. Yaptığımız görüşmelerde bu rakamın bizim için bir takım şartlar konusunda verdiğim öneriler ve çalışmalara Yousef Bey'in olumlu yaklaşması üzerine anlaşmanın 150 milyon lira daha yukarı çıkmasını sağladık. 2.2 milyar lira üzerinden anlaşmayı imzalayacağız. Kulüpler Birliği Vakfi'nın istediği rakamın üzerinde. Bu işe giren arkadaşlarımızla el ele çalışmak istiyoruz. Yan yana olmak istiyoruz. Gönül ister ki 3-4 milyarları hedefleyelim, marka değerimizi artırırsak sadece futbolun değil ülke tanıtımımıza katkı sağlayacağımızı düşünüyoruz. İnşallah başka projelerimiz var. Futbolun eksikliğini hissettiği en önemli konu güven Ben yönetimimize güveniyorum dedim. Türk futbolunda hepimiz birbirimize karşı güveni ön plana almamız şart. Birbirimizle kavga ederek bir yere varamayız. Yıllardır beIN'le birlikte beraberiz ve iş ortaklığı yapıyoruz. 16 Haziran perşembe günü genel kurulumuz bizi göreve getirdi.