Süper Lig'den Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'ne Kaç Takım Gidecek? Karar Verildi!

Süper Lig'den Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'ne Kaç Takım Gidecek? Karar Verildi!

Süper Lig'den kaç takım UEFA tarafından düzenlenen organizasyonlara katılacak? Takımlar organizasyonlara hangi eleme turundan katılacak? Bütün detaylar gursesgazetesi.com'da...

Süper Lig'den UEFA'nın düzenlediği Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Konferans Ligi'ne kaç takım katılacağı sorusu şuan netleşti. Süper Lig'de 2021-2022 sezonunun bitimine iki hafta kala, UEFA'nın düzenlediği ülke takımları organizasyonlarına katılmayı garantileyen ve katılma ihtimali bulunan takımlar hangileri olacak sorusunun cevabı netleşti. Hangi takımlar Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Konferans Ligi'ne katılacak. Katılacakları organizasyonlara eleme turundan mı yoksa direk gruplara mı katılacağı sorusu şuan da net değil. Son yıllarda Avrupa'ya giden Süper Lig takımlarının istenilen performansın altında kalması sebebiyle UEFA ülke sıralamasında 10.sıradan, 20.sıraya kadar geriledi. Gerilemenin yarattığı en büyük olumsuzluk Süper Lig'de şampiyon olan takım direk olarak Şampiyonlar Ligi'ne katılamayacak ön eleme turlarında başarılı olursa kademe kademe ilerleyerek play-off aşaması ardından gruplara katılma şansı doğacak. Hal böyle olunca Avrupa Ligi'ne de direk gruplara katılım sağlanamayacak.

Süper Lig'den UEFA'nın düzenlediği organizasyonlara, 2022-23 sezonunda Türkiye'yi Avrupa kupalarında 5 takım temsil edecek. Tabi bu takımlarda katılacakları organizasyonlarda eleme turlarının başarıyla geçerse bu ihtimal olacak.

Şampiyonlar Ligi'ne Katılacak Takımlar?

Sezonu şampiyon olarak tamamlayan Trabzonspor, Rusya'nın UEFA organizasyonlarından men edilmesi sebebiyle UEFA Şampiyonlar Ligi'ne direk play-off turundan başlayacak. Trabzonspor, play-off turunda başarılı olursa gruplara katılacak. Eğer başarılı olamazsa Avrupa Ligi gruplarında boy gösterecek.

Fenerbahçe'nin Ligi 2.sırada bitirmesi ihtimali sonucunda, Şampiyonlar Ligi'ne 2.eleme turundan başlayacak. Eleme turlarının başarılı olarak devam ettirebilirse gruplara katılım sağlayacak. Fenerbahçe, eleme turlarında karşılaştığı rakiplere yenilme ihtimali olursa, Avrupa macerasına Avrupa Ligi'yle devam edecek.

Avrupa Ligi'ne Katılacak Takımlar?

Sivasspor ile Kayserispor arasında oynanacak Ziraat Türkiye Kupası finalinin galibi, UEFA Avrupa Ligi'ne play-off aşamasından katılacak.

Konferans Ligi'ne Katılacak Takımlar?

Süper Ligi üçüncü ve dördüncü sırada tamamlayan takımlar UEFA Konferans Ligi'ne katılım sağlama hakkı kazanacaklar. Konferans Ligi'ne katılmaya hak kazanan takımlar direk gruplarda boy göstermeyecek. Takımların Avrupa macerası 2.eleme turuyla başlayacak. Eleme turlarında başarılı olurlarsa gruplara katılmaya hak kazanacaklar.