PSG'de Pochettino yol gözüktü! PSG'nin yeni teknik direktörü Christophe Galtier oldu!

PSG'de Pochettino yol gözüktü! PSG'nin yeni teknik direktörü Christophe Galtier oldu!

Bu yıl beklenileni karşılayamayan ve devasa boyutta transferler gerçekleştiren Mauricio Pochettino, Paris Saint Germain Başkanı'nın talimatıyla görevinden alındığı iddia ediliyor. Takımın başına Galtier gelecek. Ayrıntılar gursesgazetesi.com'da...

Bu yıl beklenileni karşılayamayan ve devasa boyutta transferler gerçekleştiren Mauricio Pochettino, Paris Saint Germain Başkanı'nın talimatıyla görevinden alındığı iddia ediliyor. Takımın başına Galtier gelecek. Mauricio Pochettino ile yollarını ayırmaya hazırlanan Ligue 1 şampiyonundan ibre Christophe Galtier'ye döndü. Sezon boyu yapılan takviye transferler ve Dünya yıldızları sonrası amaçlanan Şampiyonlar Ligi kupasını kazanamayan hatta son 16 turunda Real Madrid'e karşı beklenmedik mağlubiyetle Devler Ligi'ne veda eden PSG'de başkan Nasır El-Halifi'nin emri olduğu iddia edilen teknik direktör değişikliği yapılacağı tahmin ediliyor. Kulübe çok fazla mali yük oluşturacak bu değişiklik El-Halifi'nin umursamayacağı beklenmektedir. PSG'nin lig düzeyinde bütün başarıları elde edip, ama Şampiyonlar Ligi kupasını alamadığı her sene transferlere harcadıkları bonservis bedeli ve oyunculara ödedikleri ücret sene sonunda tatmin edici olmayan tabloyla karşılaşmaktan huzursuz oldukları iddia edilmekte.

Paris Saint Germain, teknik direktörlük görevi için Christophe Galtier ile görüşüyor. Fransız teknik adam hali hazırda Ligue 1 ekiplerinden Nice'de teknik direktörlük görevini yürütüyor. Başarılı teknik adam teknik direktörlük kariyeri boyunca Fransız ekiplerini çalıştırarak, Ligue 1'de yer alan takımları çok iyi tanıdığı ve futbol dizayn yönetimini çok iyi bildiği söylenmektedir. Kariyeri boyunca Saint Etienne, Lille ve şuan da Nice'in teknik direktörlüğünü yapmıştır. Sezonu sonu çalıştırdığı ekiplerde puan ortalamasıyla son yıllarda en formda çalıştırıcılar arasında yer almaktadır. Teknik direktör kariyerinde Fransa Ligue 1'de 2020-21 sezonunda Lille ile şampiyonluk yaşadı. Bu durumda PSG'nin radarına girmesine neden oldu. Paris, Galtier için kesenin ağzını açmayı planlıyor.

Takımın futbol danışmanlığına getirilen Luis Campos'un göreve getirmek istediği Galtier ile görüşen PSG, 55 yaşındaki teknik direktörle anlaşmaya yaklaştı. Nice'i çalıştıran Galtier için 10 milyon euro sözleşme fesih bedeli ödenmesi gündemde. Christophe Galtier, 2020-21 sezonunda Lille'i şampiyonluğa taşımıştı.