Maradona’nın Formasına Rekor Fiyat

Maradona’nın Formasına Rekor Fiyat

Arjantinli yıldız Diego Maradona 1986 Dünya Kupası finalinde golünün attığı Milli Takım forması rekor fiyata satıldı. Detaylar gursesgazetesi.com’da…

Arjantinli yıldız Diego Armando Maradona’nın 1986 Dünya Kupası finalinde Federal Almanya’ya eliyle attığı golün Milli Takım forması açık arttırmada rekor fiyata alıcı buldu. Maç sonunda forma değişikliği yapan Maradona, Dünya Kupası çeyrek final sonrası İngiltere Milli Takım orta saha oyuncusu Steve Hodge ile formasını değiştirmişti. Steve Hodge, 1986 Dünya Kupası finalinden bu yana 36 senenin ardından Maradona’nın formasını açık arttırmaya sundu. Rekor fiyata satılan formanın alıcısı son teklif 7.1 milyon sterlin ile alıcı buldu. Tanrının eli golünü attığı final de giydiği Milli Takım forması, Kasım 2020’de öldüğünde Steve tarafından hiçbir zaman formanın satılmayacağını söylemesine rağmen Maradona’nın ölümü sonrası İngiltere’de bulunan Sotheby’s müzayede evi ile anlaşma sağlayarak formayı online açık arttırma ile satılığa çıkardı. Müzayede evi forma için düşük bütçe başlangıcı yapmasına rağmen açık arttırma da yer alan kişilerin yoğun ilgisiyle karşılaşılan ortamda misafirler tarafından art arda verilen teklifler ile son fiyat 7.1 milyon sterline forma alıcısını buldu.

Sotheby’s başkanı Brahm Wachter forma ile alakalı açıklamasında, ‘’Formanın şimdiye kadar müzayedede en çok rağbet gören futbol forması olduğunu, bu nedenle kendi sınıfında müzayede rekoru elde etmesinin beklenebileceğini’’ ifadelerini kullandı.

Açık arttırma öncesi sosyal medya ve alıcılara ulaşmak için yoğun reklam arayışlarına giren Steve Hodge ve Sotheby’s Müzayede evi amaçlarına bugün ulaştı. Forma kendi klasmanında rekor fiyata alıcı bularak bugün sona erdi.

Sotheby’s Müzayede evinde 2019 yılında Babe Ruth’un beyzbol forması Maradona’da olduğu gibi rekor fiyatla alıcı bulmuştu. Kırılan rekorun yerini Maradona’nın forması aldı.