Liverpool'da Jurgen Klopp çılgınlığı devam ediyor! Yeni transferler için ek bütçe istedi!

Liverpool'da Jurgen Klopp çılgınlığı devam ediyor! Yeni transferler için ek bütçe istedi!

Liverpool'da Klopp hareketliliği günden güne etkisini sürdürmeye devam ediyor. Sadio Mane'nin takımdan ayrılmasının ardından eksikliğini hissettirmemek amacıyla hücum bölgesine şimdiden 3 transfer yapıldı. Haberin ayrıntıları gursesgazetesi.com'da...

Liverpool'da Klopp hareketliliği günden güne etkisini sürdürmeye devam ediyor. Sadio Mane'nin takımdan ayrılmasının ardından eksikliğini hissettirmemek amacıyla hücum bölgesine şimdiden 3 transfer yapıldı. Şimdiye kadar 77 milyon sterlinlik transfer harcaması gerçekleşirken, harcamanın 35 milyon sterlini Sadio Mane transferinde Bayern Münih'ten bonservis ücreti olarak alındı. Jurgen Klopp'a verilen transfer bütçesi kendisine yetmediği ve ek takviyeler daha yapmak istediği gerekçesiyle ek bütçe istediği belirtildi. Liverpool'da Klopp çılgınlığı günden güne artarak devam ediyor.

Liverpool yıldız forvet oyuncusu Sadio Mane'yi Bayern Münih'e satışından 35 milyon sterlin elde etti. Sadio Mane takıma veda ederken eksikliğini tamamlamak amacıyla üç yeni transfer yapıldı. Fabio Carvalho, Calvin Ramsay ve Darwin Nunez için toplam 77 milyon sterlin bonservis ücreti ödedikleri bildirildi. Harcanan bonservis bedelinin büyük çoğunluğu Darwin Nunez için harcandı ve futbolcunun Liverpool'a maliyeti 100 milyon Euro'dan fazla olduğu belirtiliyor. Son yıllarda Şampiyonlar Ligi'nde 3 final karşılaşmasından sadece birini kazanabildiler. İlerleyen yıllarda hem Premier Lig hem de Devler Ligi'nde kupanın tek adayı ve sahibi olma ümidiyle yola Klopp öğrencileri ile birlikte harekete geçti.

Liverpool ve Jurgen Klopp için ek bütçe harcaması gerektiği için geçmiş yıllarda takımdan kiralık olarak yollanılan futbolcuları satmaya çalıştıkları öğrenildi. 2020-21 sezonunda Union Berlin'e kiralık olarak yolladıkları Taiwo Awoniyi transferinden bonservis bedeli olarak 8 milyon 550 bin Euro gelir elde etmişti. Genç Nijeryalının İngiliz ekibi Nottingham Forrest'a transfer olmasından dolayı ekstra olarak da 1 milyon 750 bin sterlin ek gelir sağlayacaklar. 2015 yılında takıma kazandırılıan Taiwo Awoniyi için o dönemlerde yetiştirme bedeli olarak Nijerya'nın Imperial Academy takımına 1 milyon 100 bin Euro yetiştirme bedeli ödemişti. Beklenilen performansı alamayan ve hayal kırıklığına uğrayan Liverpool şimdi ek bütçe istemi esnasında beklemediği anda oyuncusunun transfer olması sebebiyle ek gelir sağlayacak.