Liverpool Darwin Nunez'i rekor bonservisle kadrosuna kattı! Liverpool rekor kırdı!

Liverpool Darwin Nunez'i rekor bonservisle kadrosuna kattı! Liverpool rekor kırdı!

Liverpool, uzun uğraşlar sonucu kadrosuna Benfica'nın oyuncusu Darwin Nunez'i kattı. Jurgen Klopp'un ısrarları sebebiyle oyuncunun bonservisi satın alındı. Liverpool tarihi boyunca en yüksek bonservis bedeli oldu. Ayrıntılar gursesgazetesi.com'da...

Liverpool, uzun uğraşlar sonucu kadrosuna Benfica'nın oyuncusu Darwin Nunez'i kattı. Jurgen Klopp'un ısrarları sebebiyle oyuncunun bonservisi satın alındı. Liverpool tarihi boyunca en yüksek bonservis bedeli oldu. Liverpool'da hücum hattındaki kişi sayısının fazla olması ve tarihi boyunca en yüksek bonservis bedeliyle forvet hattını güçlendirmesi herkesin kafasını karıştırdı. Acaba takımdan beklenmedik ayrılıklar mı olacak yoksa kadro genişliğini mi sağlanılıyor.

Benfica'dan yapılan resmi bildirim sonucunda Nunez'i bonservisini Liverpool'un satın aldığını açıkladı. 22 yaşındaki forvet oyuncusu, 75 milyon euro karşılığında Liverpool'a transferi gerçekleşti. Bonservis bedeli bonuslarla birlikte 100 milyon euro'yu bulduğunu Benfica tarafından belirtildi. Liverpool bu transferi gerçekleştirmek için uzun süredir çaba sarf etti ve görüşmelerin sonucunda istediğini elde etti. Portekiz ekibi, resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada Nunez'in 75 milyon euro karşılığında Liverpool'a transfer olduğunu duyurdu. Açıklamada bu bedelin, koşullara bağlı bonus ücretlerle birlikte 100 milyon euro'yu bulabileceğini ifade etti. 22 yaşındaki futbolcunun bugün sağlık kontrolünden geçerek kendisini Liverpool oyuncusu yapacak resmi sözleşmeye imza atması bekleniyor. Uruguaylı forvet, Jurgen Klopp'un ekibiyle 2028'e dek kontrat yapacak. Darwin Nunez, geçtiğimiz sezonda Benfica'da formasıyla çıktığı 41 resmi karşılaşmada 34 gol atmayı başardı. Nunez'in geleceğin Cavani ve Suarez'i olarak adlandıran futbol yorumcuları saf beceri ve yeteneklerine vurgu yapıldı. Liverpool'da derin kadro genişliği olmasına rağmen, santrafor bölgesinde bu sezon sık sık değişiklikler oldu. Genellikle Sadio Mane'nin oynadığın bu bölgede artık Benfica'dan uzun uğraşlar sonucu transfer edilen Nunez oynacak.

Liverpool'da şuan hücum hattında Firmino, Mane, Salah, Diaz, Jota ve Minamino oynamaktadır. Nunez'in takıma katılmasıyla beraber hücum hattında her bölgede neredeyse 2'şer oyuncu bulunacak. Bu oyuncular formları kalıcı ve oynadıklarında takıma katkı sağlayan futbolculardır. Mane ve Salah arasında yaşanıldığı iddia edilen uyumsuzluk sonrası Mane hayranları Liverpool'dan ayrılması gerektiği yönünde baskıları günden güne artış gösteriyor.