Hapis cezasıyla yargılanan PSG Başkanı ikinci kez beraat etti!

Hapis cezasıyla yargılanan PSG Başkanı ikinci kez beraat etti!

Rüşvet, yolsuzluk ve transferlerde usulsüzlük iddiaları sebebiyle Paris Saint Germian başkanı Nasser Al-Khelaifi hakkında açılan ikinci davada kapandı. Böylelikle açılan iki davadan da beraat etmiş oldu. Detaylar gursesgazetesi.com'da...

Rüşvet, yolsuzluk ve transferlerde usulsüzlük iddiaları sebebiyle Paris Saint Germian başkanı Nasser Al-Khelaifi hakkında açılan ikinci davada kapandı. Böylelikle açılan iki davadan da beraat etmiş oldu. Nasser Al-Khelaifi PSG'yi satın aldıktan sonra takıma kazandırdığı yüksek bonservis bedeli ve futbolcuya ödenen yıllık ücret sonrası Avrupa'nın önde gelen başarılı kulüpleri Real Madrid, Bayern Münih, Liverpool ve Juventus gibi takımların hedefi haline geldi. Transfer dönemlerinde gerçekleştirdiği usulsüzlük, rüşvet ve yolsuzluk sebebiyle hakkında dava açılan Nasser Al-Khelaifi her açılan davadan da beraat edebiliyor. Tüm şüphe ve iddiaların odağında bilgi ve belgeler ışığında yer almasına rağmen halen açılan davalardan da beraat edebilmektedir. Başta Real Madrid Başkanı Florentino Perez gerçekleşen davaların da şeffaf ve yargı bağımsızlığına uygun işlemediğini öne sürerek mahkemenin vereceği kararların kendi fikirlerini değiştirmeyeceğini belirtti.

Fransa'nın köklü gazetelerinden L'Equipe'nin kamuoyuna aktardığı habere göre, Paris Saint Germain sahibi ve başkanı Nasser Al-Khelaifi FIFA gate skandalı ile alakalı ikinci bir temyiz davasından da beraat ettiği aktarıldı. Açılan davada başkan Khelaifi hakkında 28 ay hapis cezası istendi ama yapılan araştırma sonucu aklandı. beIN Medya Grubu'nun da sahibi olan Al-Khelaifi, daha önce 2026 ve 2030 Dünya Kupası'nın yayın haklarıyla ilgili usulsüzlük yaptığı gerekçesiyle davalık olmuştu. Anca Katarlı iş insanı davadan beraat etmişti. Öte yandan FIFA'nın eski genel sekreteri Jerome Valcke 11 ay ertelenmiş hapis cezasına, Konstantinos Nteris ise 10 ay ertelenmiş hapis cezasına çarptırıldı.

FIFA gate Nedir?

Futbolun karar organı olan FIFA'nın en üst düzey yetkililerinin şantaj ve dolandırıcılıkla suçlandığı skandal, 2018 ve 2022 Dünya Kupası'nın adaylık sürecinde kara para aklaması yapıldığı iddia ediliyor. Ayrıca yaklaşık 20 yıldır yayın haklarının pazarlanması konusunda yolsuzluk yapıldığı da suçlamaların arasında yer alıyor.