Galatasaray'da Okan Buruk dönemi başlıyor! Teknik direktör Okan Buruk oldu!

Galatasaray'da Okan Buruk dönemi başlıyor! Teknik direktör Okan Buruk oldu!

Galatasaray'da Domenec Torrent ile yolların ayrılmasından sonra büyük uğraşlar sonrası teknik direktör alternatifleri arasında yer alan Okan Buruk ile bugün anlaşmaya varıldığında dair resmi açıklama geldi. Haberin detayları gursesgazetesi.com'da...

Galatasaray'da Domenec Torrent ile yolların ayrılmasından sonra büyük uğraşlar sonrası teknik direktör alternatifleri arasında yer alan Okan Buruk ile bugün anlaşmaya varıldığında dair resmi açıklama geldi. Galatasaray'da artık Okan Buruk dönemi başlıyor. Yeni teknik direktör Okan Buruk oldu.

Domenec Torrent ile yollarını ayıran sarı-kırmızılı takımı Okan Buruk çalıştıracak. Galatasaray'da teknik direktörlük görevine Okan Buruk getirildi. Sarı-kırmızılı kulüpten Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı, Futbol A Takımımızın Teknik Direktörlüğü için, Sayın Okan Buruk ile görüşmelere başlanmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Futbolculuğu döneminde 1991-2001 ve 2006-2008 yılları sırasında Galatasaray'ın formasını terleten Okan Buruk, teknik direktörlüğe 2013'te Elazığspor'u çalıştırarak başladıktan sonra Gaziantepspor, Sivasspor, Göztepe, Akhisar Belediyespor, Çaykur Rizespor ve Başakşehir'de görev aldı. 48 yaşındaki teknik adam 2017-18 sezonunda Akhisarspor ile Türkiye Kupası'nı kazanırken, 2019-20 sezonunda Başakşehir ile Süper Lig şampiyonluğu yaşadı.

Galatasaray Spor Kulübü, Okan Buruk ile imzayı cuma günü atacağı belirtildi. Galatasaray'ın teknik direktörlük için anlaşma sağladığı Okan Buruk, resmi imzayı cuma günü statta atacak. Galatasaray, teknik direktörü Okan Buruk'u cuma günü açıklayacak. Torrent'in sözleşme feshinin uzamasından dolayı KAP açıklaması da gecikirken, genç çalıştırıcının imzayı taraftar önünde atması planlanıyor.

Taraftarlar arasında günlerdir sosyal medya platformlarında yoğun ilgi görerek takımın başına yeni çalıştırıcı olarak getirilmesinde büyük etkisi oldu. Büyük bir kitlenin Galatasaray alt yapısında yetişen futbolculuk kariyerinin çoğunu sarı-kırmızılı kulüpte geçirmiş olan ve büyük başarılara imza atan Okan Buruk'un artık teknik direktör görevini de yerine getirmesi için günlerdir yoğun destek ve istek mesajları yönetime iletildi. En önemlisi 2000 yılında Avrupa kupası kazanan Buruk, ilerleyen dönemlerde kulübe para kazandırarak Avrupa'ya İtalya'nın efsanesi Inter'e transfer olmuştu. Şimdi ise tekrardan Galatasaray'da görev alacak.