Fenerbahçe ve Trabzonspor için kritik gün! Bu senaryo gerçekleşirse dünya devleriyle eşleşecekler! İşte o rakipler…

Fenerbahçe ve Trabzonspor için kritik gün! Bu senaryo gerçekleşirse dünya devleriyle eşleşecekler! İşte o rakipler…

UEFA Avrupa Ligi’nde Türkiye’yi temsil eden Fenerbahçe ve Trabzonspor için kritik mesai başladı. Fenerbahçe’nin grubu ikinci sırada tamamlaması halinde muhtemel rakipleri dünya devleri olacak…

Türkiye’yi UEFA Avrupa Ligi’nde başarılı şekilde temsil eden Fenerbahçe ve Trabzonspor için yaşanan yeni gelişmeler gündemde ilk sırada yerini aldı. UEFA Şampiyonlar Ligi’nde son hafta maçlarının tamamlanmasının ardından UEFA Avrupa Ligi play – off’unda yer alacak takımlar belli oldu.

Takımların belli olmasının ardından Fenerbahçe’nin grubu ikinci sırada bitirmesi halinde muhtemel rakipleri dünyaca ünlü takımlar olacak. Şu anda 3’üncü olan Trabzonspor için de benzer bir senaryo söz konusu.

FENERBAHÇE VE TRABZONSPOR İÇİN KRİTİK MESAİ

fenerbahce-ve-trabzonspor-icin-kritik-gun-bu-senaryo-gerceklesirse-dunya-devleriyle-eslesec-2.jpg

Türkiye’yi UEFA Avrupa Ligi’nde temsil eden başarılı ekiplerden Fenerbahçe ve Trabzonspor için bugün oldukça kritik bir gün. Daha önce play – off turunu garantileyen Fenerbahçe, Dinamo Kiev deplasmanında 3 puan alırsa ve Rennes’in gol sayısını da geçmesi halinde B Grubu’nda lider olacak. Liderlik halinde direkt olarak son 16 turuna katılacak.

Trabzonspor’da ise liderlik şansı kalmasa da grubu ikinci sırada bitirme hedefi devam ediyor. Şu an üçüncü sırada yer alan Trabzonspor’un Ferençvaroş’u yenmesi halinde grubunu ikinci sırada bitirmesi sağlanacak.

FENERBAHÇE VE TRABZONSPOR’UN MUHTEMEL RAKİPLERİ

Fenerbahçe ve Trabzonspor’un grubu ikinci sırada bitirmesi halinde muhtemel rakipleri ise oldukça güçlü. UEFA Şampiyonlar Ligi’nden UEFA Avrupa Ligi’ne gelen takımlar arasında AJAX, Leverkusen, Barcelona, Sevilla, Sporting, Shakhtar Donetsk, Juventus ve Salzburg yer alıyor. UEFA Avrupa Ligi B Grubu’nda son maçı Dinamo Kiev ile olan Fenerbahçe’nin liderlik yarışı ise devam ediyor.

Şu anda grubunda lider olan Fenerbahçe, Polonya’da oynanacak karşılaşmada 3 puan alması halinde Rennes maçını takip edecek. Averajın çok önemli olduğu grupta Rennes maçının skoruna göre sıralama belirlenecek. Trabzonspor’da ise liderlik hayal olurken grubu ikinci sırada bitirmek için mücadele devam ediyor. UEFA Avrupa Ligi H Grubu kapsamında son haftada Ferençvaroş ile karşılaşacak Trabzonspor bu maçtan 3 puan almayı hedefliyor.