Oruç tutmak kalbe yarar sağlıyor mu ? Orucun kalbe faydaları

Oruç tutmak kalbe yarar sağlıyor mu ? Orucun kalbe faydaları

Ramazan ayı yaklaşıyor. Ramazan ayının yaklaşmasından dolayı vatandaşlarımız oruç ile alakalı detayları merak ediyor. Vatandaşlarımız orucun kalbe etkisi var mı, orucun kalbe faydası nedir, orucun kalbe faydalarını merak ediyor.

Ramazan ayı yaklaştıkça vatandaşlarımız da Ramazan ve oruç ile ilgili detayları merak etmeye başladı. Ramazan ayı yaklaşıyor. Ramazan ayının yaklaşmasından dolayı vatandaşlarımız oruç ile alakalı detayları merak ediyor. Vatandaşlarımız orucun kalbe etkisi var mı, orucun kalbe faydası nedir, orucun kalbe faydalarını merak ediyor.

Kalp ritimleri yemekten sonra %30 veya %40 oranında artıyor. Bunun sebebi sindirim ile alakalıdır. Normalde kalbin pompaladığı kan miktarı 5-6 kg arasında değişirken yemekten sonra 77 kg’ye kadar çıkabilmektedir. Bundan dolayı kalp yemekten sonra zorlanıyor.

İstirahat ederken bağırsaktan geçen kan miktarı 500 santimetre küp olarak dikkat çekiyor. Yemekten sonra bu oran %50300 kadar artmaktadır. Yani yemekten sonra her dakikada bağırsaktan 12 litreye kadar kan geçer. Yemekten sonra gelen hafif uyku halinin sebebi de budur. Bağırsak ve mideye kan akışı hızlanır ve beyne giden kan miktarı azalır.

Oruçlu durumdayken kalp daha rahat bir şekilde atacaktır çünkü uzun bir süre yemek yememe hali vardır. Oruçluların kalbi 15.000 tane daha az atar. Bu açıdan kalp dinlenir ve güçlenir. Kardiyolojide kalbi ilaçlarla dinlendirirler ancak oruçta buna gerek kalmaz. Oruç, kalp rahatsızlıklarını azaltır.