E Devlet Düğün İzni Başvurusu

E Devlet Düğün İzni Başvurusu

Pandemi şartları evlilik başvurusu için internet yolunu gösteriyor. İnternet üzerinden nasıl başvuru yapabiliriz? e-Devlet üzerinden başvuru yapılır mı? Soruları evlenmeyi düşünenler tarafından merak ediliyor.

Evlenmeyi düşününler nikah başvurusunu nasıl yapacağını düşünüyor. Pandemi şartları evlilik başvurusu için intenet yolunu gösteriyor. Peki intenet üzerinden nasıl başvuru yapabiliriz? Araştırmaları yanıt buluyor.

E Devlet Düğün İzni Başvurusu

Düğün Nikah Kına Yapma Şartları Nelerdir?

Koronavirüs tedbirleri kapsamında İl veya İlçe Umumi Hıfzıssıhha kararları gereğince düğün, kına, nikah yapılacak yerin metre kare olarak alanı önemlidir. Düğün, kına, nikah gibi merasimler için salonda bulunabilecek kişi sayısı maksimum 50 kişi ile sınırlandırılmıştır. Ancak 50 davetli olması için düğün salonunun en az 400 metre kare alana sahip olması gerekiyor. Özetle düğün salonunda bulunacak her kişi için en az 8 metre karelik alanın olması gerekiyor. Ayrıca Düğün, kına, nikah gibi merasimlerin süresi en fazla 1 saat olacak şekilde yapılması uygun görülmüştür.

Ancak düğün, nikah, kına merasimi yapılması için en az 3 gün içerisinde kaymakamlıklara ya da e devlet üzerinden düğün izni başvurusunda bulunulması şart koşulmuştur. Aksi takdirde izin almadığınız zaman cezai yaptırım ile karşılaşırsınız.

Düğün izni başvurusu e-Devlet üzerinden nasıl yapılır?

Öncelikle düğün izni için düğün yapacak kişinin ya da düğün sahibi salonunun işletmecisi ya da düğün salonu yetkili müdürünün e devlet sistemine giriş yapması gereklidir. E devlet sistemine giriş yaptıktan sonra sırası ile;

Düğün izni e-Devlet başvurusu nasıl yapılır?

1- https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/ adresine tıklayın. Açılan sayfaya düğünü olan ya da düğün salonu yetkilisinin T.C. Kimlik Numarası ile e-Devlet şifresini yazın.

E Devlet Düğün İzni Başvurusu

2- Açılan sayfada Ne aramıştınız? yazan kutucuğa İçişleri Bakanlığı başvuru yazın ve alt kısımda açılan İçişleri Bakanlığı e-başvuru yazısına tıklayın.

E Devlet Düğün İzni Başvurusu

3- İçişler Bakanlığı e-başvuru yazdıktan sonra aşağıdaki ekranda gösterildiği gibi sağ üst köşedeki yeni başvuru yazısına tıklayınız.

E Devlet Düğün İzni Başvurusu

4- Açılan E-başvuru kısmında “Başvuru Türü ” kısmını ” PANDEMİ TOPLU ORGANİZASYON BİLDİRİMİ ” yerini seçin ve alt kısma ise “NİKAH VEYA DÜĞÜN İZNİ” yazan kısmı seçiniz. Daha sonra bildirim yapılacak İl kısmına düğün yapmak istediğiniz ili yazın ve devam et seçeneğine tıklayın

E Devlet Düğün İzni Başvurusu

5- Sonrasında açılan sayfada tüm bilgileri eksiksiz bir şekilde yazın. Ama sistem sizden belge talep edecektir. Hangi düğün salonu, adresi, hangi tarihte düğün yapacağınız, hangi saatte izin almak istediğinizi yazın. Daha sonra aşağıdaki gibi Excel tablosunu doldurarak evrağı ekleyin.

E Devlet Düğün İzni Başvurusu

Düğün iznimin onaylanıp onaylanmadığını nasıl öğrenebilirim?

Eğer e-Devlet üzerinden düğün izni e-başvuru yaptıysanız eğer sonuç için e-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra Ne Aramıştınız? kısmına İçişleri Bakanlığı e-başvuru yazıp sonra açılan sayfada e devlet düğün nikah izninizin durumunu, onaylanıp onaylanmadığını öğrenebilirsiniz.

Nikah düğün izni Kaymakamlık dilekçe öneği nedir?

Eğer e-Devlet üzerinden nikah düğün izni başvurusu yapmak istemiyorsanız hangi düğün salonunda düğün yapacaksanız yaşadığınız yerin bağlı olduğu kaymakamlığına giderek nikah, düğün dilekçesiyle başvuru da bulunabilirsiniz. Nikah İzni Dilekçenizi Kaymakamlıklar kayıt altına aldıktan sonra bağlı bulunan karakollara evrak havale edilecektir. Daha sonra karakollar sizden e-devlet başvurusu yapar gibi gerekli evrakları isteyecek ve daha sonra izin için uygun olup olmadığı hakkında size cevap verecektir.

E Devlet Düğün İzni Başvurusu