TRT'den Netflix Alternatifi Dijital Platform- TRT Dijital Platform İsmi ve Fiyatı Nedir?

TRT'den Netflix Alternatifi Dijital Platform- TRT Dijital Platform İsmi ve Fiyatı Nedir?

TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı'nın açıklaması gündeme bomba gibi düştü. Sobacı; Netflix'e alternatif yerli bir dijital platform inşa edileceğini belirtti. Peki; TRT'nin dijital platformunun ismi nedir?

TRT Genel Müdürü Prof. Dr. Mehmet Zahid Sobacı'nın, Uluslararası Genç İletişimciler Forumu'nda gerçekleştirdiği açıklamalar gündeme bomba gibi düştü. Netflix'e alternatif olacak bir dijital platform üzerinde çalışıldığını ifade eden Sobacı, projenin hayata geçeceği tarihi bildirdi.

TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı ortaklığı ile Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfı Antalya Eğitim ve Sosyal Tesisi'nde gerçekleştirilen Stratcom Youth: Uluslararası Genç İletişimciler Forumu'nda konuştu. "Dezenformasyon Çağında Kamu Yayıncılığı" konu başlığı altında konuşmasını gerçekleştiren Sobacı; "Günümüzde süslü kavramlar altında zehirli düşünceler ve teyide muhtaç bilgilerin sunulduğunu" ifade ederek enformasyon kirliliğine değindi ve "Sayısız bildirime maruz kaldığımızda, bir olay üzerine düşünme kabiliyetimizi kaybettiğimizde, buna bir dezenformasyon eklendiğinde, sonuçsuz bir sürece gidiyoruz. Bu, bireyi anlamsızlığa iter. Hakikat ile yalanın sınırlarının bulanıklaştığı bir dönem" diye sözlerine devam etti. İnsanların ulaştığı haberlerin doğruluğunu kontrol etmediğini belirtti.

Sosyal medyanın eksikleri ve dezavantajlarına değinen Mehmet Zahid Sobacı "Sosyal medya, bireylerin daha özgür bir şekilde fikirlerini ortaya koyabildiği bir alan olacağı iddia edilirken bir anda yalan haberin, dezenformasyonun mecrası haline geldi. Dijital çağda özgürlük alanı vadederken, kaos, belirsizlik ve abartıdan beslenen bir sosyal medya karşımıza çıktı. Sosyal medya kullanıcılarının yüzde 70'i sosyal medyayı bilgi ve haber kaynağı olarak kullandığını söylüyor. Sosyal medya, bilgi ve haber kaynağı olma işlevi üstlendiği andan itibaren, kaçınılmaz olarak dezenformasyon ve manipülasyonun yoğun bir şekilde yaşandığı alanlar haline dönüştü. Yalan haberin, teyide muhtaç haberin ya da yanıltıcı haberin, görsellerin, herhangi bir kontrol mekanizmasından da geçmeden kesin bilgi etiketiyle paylaşıldığı bir ortam. Sosyal medyanın doğasından kaynaklanan bir özellik belirdi, o da hızla yayılma. Yalan habere hızla yayılma imkanı verdi. Yalan haber bambaşka bir noktaya doğru yürüdü." ifadelerini kullandı.

Ancak Sobacı'nın foruma damgasını vuran açıklaması Netflix alternatifi dijital içerik platformu ile ilgiliydi.

TRT Genel Müdürü'nden Netflix Alternatifi Dijital Platform Açıklaması

TRT Genel Müdürü Sobacı, TRT'nin Netflix alternatifi bir dijital platform üstünde çalıştığını ifade etti. Vatandaşlar ise arama motorlarında sıkça platformun ismini araştırdı. Peki; TRT'nin kuracağı dijital platformun ismi ne?

Netflix Alternatifi TRT Platformunun İsmi Nedir?

2023 yılında çıkması planlanan platformun ismi resmi olarak henüz açıklanmadı. Vatandaşlar platformun ismi ile gelişmeleri araştırıyor.

Netflix Alternatifi Dijital Platform Üyelikleri Kaç TL?

TRT tarafından kullanıma açılacak olan dijital platformun fiyatı ise bir diğer merak konusu oldu. Vatandaşlar platformun fiyatını ve üyelik ücretlerinin kaç TL olacağını arama motorlarında sıkça arattı. Ancak platformun ücretleri ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Üyelik fiyatlarının 2023 yılında, platformun çıkış tarihinde belli olması bekleniyor.