Luca filmi konusu nedir ?Luca filmi karakterleri

Luca filmi konusu nedir ?Luca filmi karakterleri

Animasyon severler için yepyeni bir film gündemde. Değişik hikayesi ve renkli sahneleriyle dikkat çeken animasyon filmi Luca’ya dair detaylar seyirci tarafından merak ediliyor. Peki, Luca filmi konusu nedir, karakterleri kimdir? İşte Luca filmi konusu ve karakterleri…

Arabalar, Oyuncak Hikayesi, İnanılmaz Aile gibi birçok animasyon filmle sinema dünyasında adından söz ettiren Pixar Animation Studios, geçen sene içinde Soul ile Onward’ı yayınlayarak yeniden eski günlere döndü. Hepsi farklı alanlarda ödül almasının yanında seyircide bıraktığı pozitif duyguyla kazanılmış ödüllerin çok da önem arz etmediğini vurgulamayı da bildi.Yönetmenliğini Enrico Casarosa’nın yaptığı Luca adlı animasyon filmiyle seyirciyi İtalya’nın şirin sahil kasabasına götürürken filmin merkezinde de Luca ile Alberto isminde 2 çocuk yer alıyor.

Luca filminin konusu

Luca, ailesiyle beraber metrelerce derinliği olan bir okyanusun derinlik yerinde yaşıyor. Zamanını günlük rutin işlerle geçiren Luca, genel olarak ailesinin çiftliğindeki işlerle meşgul oluyor. Luca, ailedeki sevilen ve sayılan bir kişi olduğu kadar sempatik ve sıra dışı bir karakteri olan çocuktur. Ayrıca da bir deniz canavarıdır. Bu yüzden de ailesinden karaya çıkmak için izin alamaz. Çünkü, insanlar deniz canavarlarını avlamak için birbirleri ile savaş içerisindedir.

İnsanlara karşı yapılan bu orta dereceli eleştiri sonrasında Pixar Animation Studios, hikayeyi kaldığı yerden devam ettirir. Pixar Animation Studios tarafından, Luca isimli bu küçük çocuğun merak içerisindeki tavırları, bir arkadaşı olsun diye yaptığı arayışı ve bunların sonucunda da karaya çıkmak konusunda ki ısrarı ekranlara taşınmıştır.

Her günkünden farksız bir sabaha uyanmış olan Luca, gece uykusunda gördüğü hayallerini bir kenara bırakıp çiftlik evine gider. Ancak suyun derinlerinde insanoğluna dair bazı eşyalarla karşılaşır. Fazlasıyla şüpheci bir yaklaşımı olan Luca, birkaç saniye sonrasında gizemli eşyaların kime ait olduğunu bulur. Adı Alberto’dur. Oldukça heyecanlı geçen tanışma seansı sonrasında ise Alberto’nun da bir deniz canavarı olduğu ortaya çıkar. Fakat Alberto’nun yaşamı Luca’nın hep hayalini kurduğu ama bir türlü gerçek olmayan bir yaşama sahiptir. Alberto karada yaşıyordur…

Pixar Animation Studios tarafından en son çıkan animasyon film Luca, Alberto’nun dahil olmasıyla birlikte çok başka bir yöne doğru ilerler. Bunun nedeniyse, tüm yaşamını ailesiyle beraber geçiren, karaya çıktığında öleceği düşüncesinde olan Luca; Alberto’yla tanışınca karadan ayrılmayan ve tamamen korkusuz biri haline gelir. Bu iki çocuk birlikte vakit geçirdikçe dostlukları da kuvvetlenir. Ayrıca ikilinin hedefi kendilerinin olacak bir Vespa yaratmaktır. Birkaç tane oyuncak denemesi yaptıktan sonra gerçek Vespa’larını kurarlar ve sonrasında Portorosso’da bulunan şirin sahil kasabasına gitmek için yola çıkarlar.

Film, 2020’yi bomba bir sonuçla kapatmış olan Soul filmi gibi efektif bir yapıda değil. Fakat, eğlence dolu görseller, nefes kesici sahil kasabasındaki simgeleri ile hikaye oldukça başarılı olmuştur. Filmin merkezinde yer alan 2 küçük çocukla yapılması zor ve imkansız gibi duran bir maceraya atılmak için seyirciyi teşvik etmektedir. Bunun sonucunda da bazı duygu aktarımları sağlamayı da başarıyor. Filmde, dram, macera ve komedinin hepsinden birer parça bulunuyor.

Luca filmi konusu nedir ?Luca filmi karakterleri

Luca filmi IMDb puanı:

Filmin IMDB puanı 7.6’dır.

Luca filminin karakterleri ve seslendirmeleri

Jacob Tremblay – Luca Paguro

Jack Dylan Grazer – Alberto Scorfano

Emma Berman – Giulia Marcovaldo

Saverio Raimondo – Ercole Visconti

Mayısa Rudolph – Daniela Paguro

Marco Barricelli – Massimo Marcovaldo

Jim Gaffigan – Lorenzo Paguro

Peter Sohn – Ciccio