Eurovision 2022 Ne Zaman, Hangi Kanalda Yayımlanacak?

Eurovision 2022 Ne Zaman, Hangi Kanalda Yayımlanacak?

2022 Eurovision şarkı yarışması bu yıl 41 ülke katılımıyla birlikte gerçekleşecek. Eurovision 2022 hangi kanalda, ne zaman yayımlanacak?

2022 Eurovision şarkı yarışması bu yıl 41 ülke katılımıyla birlikte gerçekleşecek. Vatandaşlar bu yılki şarkı yarışmasının hangi kanalda ve ne zaman yapılacağını merak etmeye başladı. Detaylar gursesgazetesi.com adresinde..

2022 Eurovision Şarkı Yarışması Ne Zaman Yapılacak?

Bu yıl 41 ülkenin katılım sağlayacağı 2022 Eurovision yarışması için heyecan başlamış durumda. Bu yıl yapılacak Eurovision'da ülkelerini temsil eden müzisyenler ilk etapta yarı final için performanslarını sergileyecek. Daha sonra final için yarışacak müzisyenler sonucunda birinci belirlenmiş olacak.

2022 Eurovision yarışması bu yıl 3 gün sürecek. İlk gün 10 Mayıs 2022 tarihinde ülkelerini temsil edecek şarkıcılar yarı final için performansını sergileyecek. İkinci yarı final tarihi ise 12 Mayıs 2022 olurken, final tarihi ise 14 Mayıs 2022 olarak belirlenmiş durumda. Onlarca ülkenin katılım sağlayacağı Eurovision yarışmasında birinci herkes tarafından merak ediliyor.

Türkiye, yarışmaya 2013 yılından beri katılım sağlamamaktadır. 2021 yılında dönemin TRT Genel Müdürü İbrahim Eren, Eurovision yarışmasına katılmak için gerekli çalışmaların başlatıldığını belirtmişti. Fakat 2013 senesinden bu yana yarışmaya katılım sağlanmadı. Yarışma Eurovision'un Youtube kanalı üzerinden canlı olarak sunulacak. Birçok ülkenin katılım sağladığı yarışmada hangi sanatçıların yer alacağı da merak ediliyor. Ülkelerini temsil edecek olan yarışmacılar oldukça heyecanlı şekilde ilk yarı final etabının başlamasını beklemekte. Yarışmanın ilk etabı olan yarı final performansları yarın Eurovision'un Youtube kanalında olacak.

2022 Eurovision Şarkı Yarışmasına Hangi Ülkeler Katılım Sağlayacak?

Letonya, Litvanya, Malta, Moldova, Karadağ, Hollanda, Kuzey Makedonya, Norveç, Polonya, Portekiz, Romanya, San Marino, Sırbistan, Slovenya, İspanya, İsveç, İsviçre, Ukrayna, İngiltere, Avustralya, Ermenistan, Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Hırvatistan, Güney Kıbrıs, Çekya, Danimarka, Arnavutluk, Estonya, Finlandiya, Fransa, Gürcistan, Almanya, Yunanistan, İzlanda, İrlanda, İsrail, İtalya.