Baş Tacım 1.bölüm özeti

Baş Tacım 1.bölüm özeti

Yeni başlayan Baş Tacım dizisinin ilk bölümü seyircilerle buluşmaya hazırlanıyor. Fragman ile beğenileri toplayan dizinin ilk bölümü hakkında meraklar arttı. Arça’yı istemeye gelenler eğitim nedeniyle olmayacağını söyleyecek. Bu durum karşısında gerilimlerin artacağı bekleniyor. İlk bölümün özeti haberimizde

Evin bütün işlerini yapan saygısını sadece anne babasına değil herkese gösteren kardeşlerinin yemeklerine kadar koyan Arça’yı gören Sulochana kızının fedakarlığı karşısında her yerde övgüleri yağdırır. Fakat gelini Manşu’nun bu durumlara tepkisiz kalması derinden etkiler.

Hindistan’da yaşayan bu aile de gelenek ve göreneklere göre evin kızının değil gelinin her işe koşturması gerekir . Fakat Manşu elini hiçbir şeye sürmemeye devam ederken tam tersi evin kızı Arça ise bütün işleri yükleniyor. Bu duruma sessiz kalamayan Sulochana şu sözleri söyler;

‘’Annesi uyanmaz, Halası ilgilenir. Çocuğu doğurmayı biliyor ama bakmaya geldiğinde anne ortalarda yok’’ ifadelerini kullandı.

Gelini hakkında şikayetçi olan Sulochana her şeyi söylesede Manşu’da hiçbir değişiklik yok. Çocukları okula gideceği vakit ilgilenmesi gerekirken Arça’ya güvenerek halası halleder diyerek keyfini bozmadan devam ediyor.

Baba kızı Arça’ya görücü geleceğini duyunca sevincini saklayamadı. Çünkü Arça’nın yuva kurup evden uzaklaşmasını ve diğer kızının gelinin ev işleri yapmasını istiyor. Akşam görücü geleceğininde haberi olan Arça ise ev işlerine devam etti. Abisi ise bu duruma sessiz kalmayarak misafirlerin geleceğini ve gidip hazırlanması gerektiğini söyleyerek kardeşine aldığı küpeyi hediye eder.

Erkek tarafının gelmesiyle taksi parası abi tarafından ödenir. Evde misafirin olması halinde diğer kız kardeşler eve geç gelir. Hindistan da böyle şeyler büyük ayıp sayılır ve kınanır. Görücü olayı duyan yenge Manşu ise iş yerinden izin almaya tenezzül etmeyerek tam tersi arkadaşıyla Arça hakkında dalga geçer.

Konuşmaların başlaması ile erkek tarafı Arça’nın eğitim durumunu sorması ile gerilim başlar. Anne tahsil durumunun olmadığını söylemesiyle damat ve ailesi Arça’yı küçümser tavırları sergilemeye başlar. Anne bu duruma sessiz kalmayarak karşılığını verir. Arça ailesi için çok kıymetli olduğu herkes tarafından bilinir. Tüm ailesinin işlerini yaptığını ve fedakarlığının yüksek seviyede olduğunu belirtir.

Yokluk ve imkansızlıklar olması halinde Arça kız kardeşlerine ve ev halkına her zaman destek oldu. Evlenirken tahsili değil ahlakı önemlidir diyen anne erkek tarafını evden kovar. Sulochana bu duruma karşısında rahatsızlanır ve astım krizine girer. Ev içerisinde gerilimin artmasıyla yenge eve gelir ve neden gelmesiyle sorulduğunda işteydim diyerek odasına çekilir.

Arça’nın kısmeti açılsın diye ertesi gün tapınaklara gidilerek dualar edilir. Bu sıra da Arça’nın yanında araba tamircisi Manav da gelerek dua eder. Etraftaki kişiler arabayı ve Manav’ı görmesiyle zengin olduğunu anlar ve konuşmalar başlar. Anne ise kızını kimle evlendireceğini bulmuştu.

Anne ve Arça’nın tapınağa gitmesiyle ev işler sarpa sarmıştır. Diğer kızlar kahvaltı hazırlamamış Manşu çocuklarını okula göndermemiş. Evdeki bütün işler Arça’dan sorulduğu belli oldu.