ATV Yalnız Kurt yayından mı kaldırıldı? Yalnız Kurt dizisi hangi gün?

ATV Yalnız Kurt yayından mı kaldırıldı? Yalnız Kurt dizisi hangi gün?

Yaşanan bir son dakika gelişmesine göre ATV'de yayınlanan Yalnız Kurt isimli dizinin sezon finali yaparak yayından kaldırıldığı öne sürüldü. AKP'li Mehmet Metiner "Reis'e operasyon" sözleri ile eleştirdiği dizinin yayından kaldırıldığını iddia etti.

Türkiye'de çok başarılı prodüksiyonlara imza atmış olan Osman Sınav'ın yapımlarından olan ve ATV ekranlarında izleyiciyle buluşan Yalnız Kurt isimli televizyon dizisinin yayından kalktığı iddia edildi. "Reis’e, partimize ve hükümetimize asıl siyasi operasyon çekiliyor" sözleri ile diziyi eleştiren ve tepki gösteren AKP'li Mehmet Metiner, dizinin sezon finali yaparak yayından kaldırıldığını öne sürdü.

Mehmet Metiner "Barzani ve Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi ile ilgili geçen ifadeler nedeniyle dizinin yayınına son verilmesi için girişimlerde bulunduklarını" belirttiği dizi ile ilgili ayrıca “AK Parti ve Türkiye hükümeti de dizideki o ırkçı-faşist anlayıştan rahatsız. Çünkü Kürdistan Bölgesi ile Kürtlere saygısızlık etmek, AK Parti ve Türkiye hükumetine de saygısızlık etmek manasına geliyor” sözlerini dile getirmişti.

ATV ekranlarında 19'uncu bölümü ile ekranlara gelen Yalnız Kurt isimli dizinin ilgili bölümünde Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi bayrağı ve Mesut Barzani portresinin bulunduğu bir odada geçen sahnenin ardından diziye tepkiler çığ gibi büyüdü. Tepkilerin ardından AKP'li Mehmet Metiner dizinin yayından kaldırıldığını iddia etti. İlgili bölümün ardından 20'nci bölümü ile sezon finali yaparak ekranlara veda eden dizi ile ilgili Mehmet Metiner şu ifadeleri kullandı;

“Yayından kaldırıldı. Biz gerekli tepkiyi gösterdik. Irkçı, faşist zihniyetle, kararlı bir şekilde mücadelemizi sürdürüyoruz. Irak Kürdistan Bölgesel Yönetiminin gayrimeşru ilan edilmesini hiddetle ve şiddetle kınadık kınamaya da devam edeceğiz. Erbil Yönetimi bizim kardeş bildiğimiz bir yönetimdir. Hükümetimiz ile Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi arasında kardeşlik ilişkisi var. Biz Erbil’i kendimizden biliriz, canımızın bir parçası biliriz.

O dizide Kürtlerin tahkir edilmesi hepimizi derinden yaralamıştır. Bu sadece Irak Kürdistan Bölgesine yönelik bir operasyon değil aynı zamanda AK Partimizin, hükümetimizin siyasi misyonuna da yönelik yapılmış bir sabotajdır ve dizi üzerinden Türk-Kürt kardeşliği sabote edilmek istenmiştir. Biz Türk Kürt kardeşliğini savunan bir partiyiz. O yüzden şiddetle tepkilerimizi koyduk ve dizi sezon finali ile yayından kaldırıldı. Hükümetimiz de son derece rahatsız, partimiz de son derece rahatsız. Söz konusu kanal hükümetimizi destekleyen bir kanal. Ama burası demokratik bir ülke. Hükümetimiz dizilerde hangi sahnelerin oynayacağını bilmez ve bununla da ilgilenmez. Zannedersem bu paket olarak teslim edilen hiçbir yerine karışılmadan verilen bir dizi.

Bir sonraki bölümünde çok daha iğrenç şeyler yayınlandı. Dolayısıyla ben televizyondaki arkadaşlarımızın iyi niyetinden kuşku duyuyorum. Biz bu düşmanca, ırkçı dili asla kabul etmiyoruz, kabul edemeyiz. Kendilerini uyardığımız halde buna rağmen yayınlamaları televizyon yönetiminin iyi niyetinden kuşkulanmamızı beraberinde getirdi. Ama bunun partimizle AK Parti hükümetimizle asla bir alakası yoktur.

Kendi kanalımız olduğu için başka bir algı oluşuyor. Sanki AK Parti ve Hükümet böyle istediği için o dizi yayınlanıyor algısı. Osman Sınav’ın o milyonlarca Kürt’ün yani bizlerin üzerine boca ettiği ırkçı düşmanlığa karşı çıkmanın Reis’e ve AK Parti’ye karşı çıkmak anlamına geleceği varsayılıyor. O yüzden camiamız susuyor. Reis’e, partimize ve hükümetimize asıl siyasi operasyon çekiliyor. Bu ülkede Erdoğan’a ve davasına umut bağlamış Kürtlerle Erdoğan karşı karşıya getirilmek isteniyor.”

Dizinin son durumu ile ilgili ATV, Osman Sınav ve ilgili kişi ve kurumlardan gelecek resmi açıklama bekleniyor.