Simge Barankoğlu neden gözaltına alındı?

Simge Barankoğlu neden gözaltına alındı?

Sosyal medya fenomeni Simge Barankoğlu ile ilgili gündeme düşen gelişmeler takipçilerini şaşırttı. Peki Simge Barankoğlu neden gözaltına alındı?

Sosyal medya fenomeni Simge Barankoğlu ile ilgili gündeme düşen gelişmeler takipçilerini şaşırttı. Birkaç yıl önce çektiği yılan videosu ile birlikte tüm Türkiye tarafından tanınan Simge Barankoğlu gündeme sıcak gelişmeler ile düştü. Instagram ve Tiktok'da elde ettiği takipçiler ile milyonlarca kitleye ulaşan Simge Barankoğlu sabah saatlerinde gözaltına alınarak Emniyet Genel Müdürlüğü'ne götürüldü. Gündeme düşen gelişmeler ise takipçilerini şaşırttı.

İzmir’in Ödemiş ilçesinde uygulama yapan polis ekipleri, hakkında arama kararı olan Simge Barankoğlu’nu durdurdu. Simge Barankoğlu'nun çevirmeye takılmasının ardından yapılan kontrollerde, başarılı sosyal medya fenomeninin dolandırıcılık suçundan arandığı bilgisine ulaşıldı. Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan sosyal medya fenomeninin ilçe emniyet müdürlüğüne götürüldüğü iddia edildi.

ADLİYEYE SEVK EDİLECEK!

Sosyal medya fenomeninin dolandırıcılık suçundan arandığı bilgisi gündeme düşerken adliyeye sevk edileceği de polis genel müdürlüğünden gelen bilgiler arasında yer aldı. Ocak ayında tekrar mahkemeye çıkarılan Simge Barankoğlu, 56 gün sonra serbest bırakılmıştı. Şimdilerde ise tekrar içeri alınan Simge Barankoğlu'nun durumu belirsizliğini koruyor.

SİMGE BARANKOĞLU KİMDİR?

Sosyal medyanın gündeminde yer alan Simge Barankoğlu, 15 saniyelik videosu ile ünlenen isimlerden. Adnan Menderes Üniversitesi mezunu olan 1995 doğumlu Barankoğlu, aslen İzmir Ödemişlidir. Sosyal medya hesabı üzerinden cesur pozlar ve videolar paylaşan Barankoğlu, 'Örümcek, korktun mu? Yılan, korktun mu?” sözleriyle yeni bir akım başlatmıştı.

Zamanında çektiği videolar ile ünlenen Simge Barankoğlu çok fazla gündeme gelmese de yaşadığı dolandırıcılık suçları sonrasında ise sosyal medyada trend topic oldu.