Ezgi Mola'ya Musa Orhan cezası!

Ezgi Mola'ya Musa Orhan cezası!

Ünlü oyuncu Ezgi Mola'nın nitelikli cinsel saldırı suçu ile yargılanan Musa Orhan hakkında attığı tweet gerekçesiyle görülen davada karara varıldı. Ezgi Mola'nın ceza ödemesine karar verildi. Detaylar gursesgazetesi.com'da...

Ünlü oyuncu Ezgi Mola'nın nitelikli cinsel saldırı suçundan ceza alan Musa Orhan'a hakaret etmesi nedeniyle yargılandığı davada karara varıldı. Ünlü oyuncunun, Ankara 31. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davasına "sanık" Ezgi Mola ve avukatı katılım gösterdi. Kararın sosyal medya platformlarından yayılmasının ardından vatandaşlar karara sert tepkiler ve ağır eleştiriler gösterdi.

Ezgi Mola'nın attığı tweet sonrası hakaret suçundan yargılanması tepki görmüştü. Ancak bugün gerçekleşen duruşmadan sonra vatandaşların tepkisi daha da arttı. Bu sabah gerçekleştirilen duruşmada Ezgi Mola'nın Musa Orhan'a hakaret suçundan para cezası almasına karar verildi. Ünlü oyuncu Mola'nın katıldığı duruşmada 6 bin 960 TL para cezası ödenmesine karar verildi.

Ezgi Mola'nın Duruşmadaki Sözleri Dikkat Çekti

Karar duruşmasında son sözlerini dile getiren Ezgi Mola'nın duruşmada kullandığı sözler dikkat çekti. Mola;

“Sanığı tanımam, bu söylemim tecavüzcülere ve tecavüzcü potansiyeli olan kişileredir. Benim söylemimden önce yapılan haberleri okuduktan sonra bu adamı tecavüzcü olarak değerlendirdim." ifadelerini kullandı ve sözlerine "Sert olmayacak şekilde düşüncemi belirttim. Kim olsa aynı tepkiyi gösterirdi. Sanatçı olarak sesimi duyurdum, herkes gibi tepkimi dile getirdim.” şeklinde devam etti.

6 bin 960 TL para cezasında karar kılındı

Bugün gerçekleşen karar duruşmasında sanık olarak katılım gösteren Ezgi Mola ve avukatlarının sözlü beyanları sonrasında hakim kararını açıkladı. "Hakaret" suçu ile yargılanan Mola'ya 6 bin 960 TL para cezası verildi.

Nitelikli cinsel saldırı suçundan yargılanan Musa Orhan ile ilgili attığı tweetten sonra Ezgi Mola'ya "hakaret" ve "sesli, yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret" suçlarından 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istenmişti. Ancak mahkeme para cezasında karar kıldı.

Karara tepki, Ezgi Mola'ya destek

Kararın sosyal medya platformlarında yayılması ile birlikte pek çok vatandaş Ezgi Mola'ya destek taleplerini iletti ve karara tepkilerini sert bir şekilde gösterdi. Twitter'da magazin içerikleri paylaşan bir sayfanın "Tecavüzcülere ve tacizcilere ceza verilmiyor ama herkes gibi tepki gösteren, sesini çıkaran birisi olunca cezalar veriliyor. Hukuk sistemine yazıklar olsun!" başlığı ile yaptığı paylaşımlar vatandaşlar tarafından çok sayıda beğeni ve tekrar paylaşım aldı.