Eski oyuncu Hakan Ural’dan tepki çeken oy açıklaması: “Z kuşağı oy kullanmamalı”

Eski oyuncu Hakan Ural’dan tepki çeken oy açıklaması: “Z kuşağı oy kullanmamalı”

Eski oyuncu Hakan Ural'ın yaptığı "Z kuşağı oy kullanmamalı" açıklamasından sonra vatandaşlar sert tepkilerini art arda gösterdi. Ünlü oyuncu eleştiri yağmuruna tutuldu. Detaylar gursesgazetesi.com'da...

Kanal D ekranlarında izleyiciyle buluşan, sevilen "Neler Oluyor Hayatta" isimli gündüz kuşağı programında yorumculuk yapan eski oyuncu ve manken Hakan Ural'ın yorumu dikkat çekti. Programda yer verilen 27 Mayıs darbesi ve Adnan Menderes'in idam edilmiş olması ile ilgili konuşulurken ülke siyasetine de değinildi. Ekranların sevilen ismi Nur Tuğba ile birlikte her gün Kanal D ekranlarında izleyiciyle buluşan Hakan Ural, programın tam da bu kısmında z kuşağı ile ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamasında z kuşağı ve siyaset ilişkisine değinen Hakan Ural'ın sözleri gündeme damgasını vurdu.

Z kuşağı ile ilgili konuşan Hakan Ural "Z kuşağı oy kullanmamalı. Ülkede siyasetle bir alakan yok. Ülkenin geçmişini bilmiyorsun, bu ülkenin nelerle mücadele ettiğini bilmiyorsun ama oy atıyorsun. Çok üzücü ve ürkütücü değil mi bu?" ifadelerini kullandı ve sözlerine "Ülkede siyasetle bir alakan yok. Ülkenin kendisiyle ilgili yakın geçmişini bilmiyorsun, geçmişini bilmiyorsun. Bugün bu ülkede ne olduğunu bilmiyorsun, bu ülkenin nelerle mücadele ettiğini bilmiyorsun, idelolojik olarak olgunlaşmış düşüncen ve fikrin yok ama oy atıyorsun. Belirleyicisin. Çok üzücü ve ürkütücü değil mi bu? Ben rica ediyorum gerçekten, bu farkındalığı yoksa oy kullanmamaları lazım bence" diye ekledi.

Hakan Ural'a Z Kuşağından Sert Cevaplar

Hakan Ural'ın bu sözlerinin ardından sosyal medya adeta ayağa kalktı. Z kuşağından ve geri kalan genç kesimden Hakan Ural'a çok sert yanıtlar geldi. Özellikle sosyal medyada büyük bir kitleye sahip olan, Instagram'da 26 bin takipçiye sahip olan bir genç kızın hikaye paylaşımlarında yer alan sözler dikkat çekti. "Yok z kuşağı şöyle, z kuşağı böyle. Tamam oy da kullanmayalım, fikrimizi de paylaşmayalım. Ama yaşlanmış, kokuşmuş zihinlerden akıl alacak değiliz. Biz her şeyin farkındayız ve her şeyi de biliyoruz. Korkunuzun esiri olmuşsunuz ve ona yenileceksiniz." sözleri ile paylaşılan Instagram hikayeleri pek çok vatandaş tarafından olumlu yorumlar alsa da, hesabın sahibi paylaşımın ardından pek çok hakaret mesajı aldığını da hikaye ile paylaştı. Sosyal medya fenomeni genç kıza gelen mesajlarla ilgili paylaşımın ardından her iki paylaşım da kaldırıldı.