EDHO Tufan Tezyürek ( Hüseyin Avni Danyal ) kimdir?

EDHO Tufan Tezyürek ( Hüseyin Avni Danyal ) kimdir?

Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisi ATV'nin en sevilen dizileri arasında yer alır. Eşkıya Dünyaya Hükümdar dizisinde Tufan Tezyürek karakteri oldukça dikkat çekmektedir. EDHO Tufan Tezyürek kimdir? Bu haberimizde Tufan Tezyürek karakterini canlandıran Hüseyin Avni Danyal karakteri hakkında merak edilenleri sizler için derledik. İşte EDHO Tufan Tezyürek ( Hüseyin Avni Danyal ) hakkında merak edilenler...

Hüseyin Avni Danyal

Hüseyin Avni Danyal, 1962 senesinde Trabzon’da doğdu. Liseden mezun olduktan sonra İzmir'e taşındı ve burada 9 Eylül Üniversitesi'nde Güzel Sanatlar Fakültesi’nde Tiyatro oyunculuk eğitimi aldı ve 20 yaşında oyunculuğa başladı. Birkaç komedide ve daha sonra televizyonda göründükten sonra, Hüseyin Avni Danyal , Kurtlar Vadisi Pusu dizisiyle ilk çıkışını yapmıştır. Dizinin 100. bölümünde Yalçın karakterine hayat veren Danyal, hayranları tarafından övgüyle karşılandı. İkinci çıkış yapan dizisi Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinde Tufan Tezyürek karakteriyle yakaladı .Bu çalışmanın yanı sıra birçok popüler esere katıldı. Aşağıdaki liste ünlü aktörlerin yaptığı, yaptığı ve seslendirdiği eserlerden bazılarını göstermektedir.

EDHO Tufan Tezyürek ( Hüseyin Avni Danyal ) kimdir?

Zengin Kız Fakir Oğlan

Acı Aşk

Delibal

Son Mektup

Sağ Salim

Yağmur: Kıyamet Çiçeği

Sağ Salim 2: Sil Baştan

Beyaz Melek

Çinliler Geliyor

Kurtlar Vadisi Pusu

Eksik Sayfalar

Karanlıklar Çiçeği

Bir Aşk Hikâyesi

Kızım Nerede

Güz Sancısı

Şeytanın Pabucu

Öyle Bir Geçer Zaman ki

Hürrem Sultan

Hatırla Sevgili

Fırtına

Aşka Sürgün

Aşk Tesadüfleri Sever

Çınar Ağacı

New York’ta Beş Minare

Çemberimde Gül Oya

Tufan Tezyürek karakteri

Tufan Tezyürek, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’ın ünlü kurgusal karakterlerinden biridir. Masanın üyesi Tufan Tezyürek masanın lideri Hızır Çakırbeyli’nin arkadaşıdır. Dördüncü sezonda arkadaşı Boran ile masada oturan Tufan, masanın diğer üyesi Tipii ile pek anlaşamaz. Ancak Tipi ve Tufan arkadaş olurlar ve sorunu çözerler. Ancak saldırıda Tipi hayatını kaybetti ve çok güvenilir bir adamdı ve Tufan ona uzun süredir karşı çıkanlar tarafından çağrıldı . Ancak Tufan Tezyürek arkadaşlarına satmayacağıHızır Çakırbeyli ve arkadaşlarıyla devam etti. Böylece Tufan Tezyürek , grubun en güvenilir arkadaşlarından biri oldu. Tufan karakterin Bahar ile evlidir. Bahar Tezyürek vefat etmiştir. Demet ve Orhan adında iki çocuğu vardır. Ama Orhan, annesi Bahar gibi öldü.