İlkokul ortaokul lise 81 ilde tüm kademelerde! MEB son dakika 4 gün okul 3 gün tatil açıklaması

İlkokul ortaokul lise 81 ilde tüm kademelerde! MEB son dakika 4 gün okul 3 gün tatil açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin milyonlarca öğrenci, öğretmen ve veliyi ilgilendiren 4 gün okul 3 gün tatil ne zaman başlıyor gerçek mi açıklandı.

İlkokul ortaokul lise 81 ilde tüm kademelerde! MEB son dakika 4 gün okul 3 gün tatil açıklaması - Milli Eğitim Bakanlığı koltuğunu Mahmut Özer'den devralan Yusuf Tekin tartışmalı pek çok karara imza atmıştı.

Sınıf geçmenin zorlaştırılması, açık liseye geçişlere artık daha zor izin verilmesi, sınıf tekrarı kararı bunlar arasında en çok tartışılan konular arasında yer almıştı. Yeni kurulan kabinenin en çok konuşulan bakanları arasında yer alan Yusuf Tekin yeni kararlara imza atmaya devam ederken bunların arasında olduğu iddia edilen 4 gün okul ve 3 gün tatil konusunda yeni açıklama geldi.

4 GÜN OKUL 3 GÜN TATİL TÜRKİYE GERÇEK Mİ, OLACAK MI?

Pandemi döneminde hastalığın salgın halini almasının ardından zorunlu olarak okullarda yüz yüze eğitime ara verilmiş ve uzaktan eğitime geçiş yapılmıştı. Bazı okullarda pandemi sonrasında da hibrit eğitime geçilmiş, 3 gün yüz yüze eğitim ve 2 gün uzaktan eğitim gibi sistemler denenmişti. Bazı Avrupa ülkeleri ise sistemi daha başarılı bularak 4 gün okul 3 gün tatil sistemine geçiş yapılmıştı.

meb-1.jpg

Finlandiya gibi okullarda denenen bu sistem başarılı bulunurken yeni sistemin Türkiye'de de uygulanacağı iddia edilmişti. Konu hakkında son dakika açıklaması ile Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından yapıldı. Bakan Tekin yapmış olduğu açıklamısında “Valla o kadar enteresan şeyler söyleniyor ki... Nereden çıkarıyorlar bilmiyorum. Mesela geçenlerde çok sevdiğim bir dostum mesaj yazmış; 'Okulları 4 güne düşürüyormuşsunuz.' Benim hiç böyle şeyim yok.

meb-2.jpg

Duymadım. Sonra bir baktım sosyal medyaya bir gazete haber yapmış; Milli Eğitim Bakanı açıkladı. Nerede açıkladım, yok. Ne dedim, yok. Yok öyle bir şey. Kesinlikle asılsız bir iddia. Böyle bir şey yok. Hatta o gün deprem bölgesinde bir yerdeydik. Bir çocuk ağlayarak geldi; 'Okullarımızı 4 güne düşürmüşsünüz.' Bunlar tamamen şehir efsanesi.” diyerek böyle bir uygulama olmayacağını ifade etti.

Yapılan açıklama ile söz konusu iddialar son bir kere daha yalanlanırken eğitimde henüz böyle bir model üzerinde çalışma olmadığı ifade edildi. MEB hali hazırda devam eden 5 gün okul 2 gün tatil uygulamasına devam edileceğini ifade etti.