Vakıfbank'tan 0.70 faiz destekli 1 milyon 250 bin TL limitli konut kredisi!

Vakıfbank'tan 0.70 faiz destekli 1 milyon 250 bin TL limitli konut kredisi!

Vakıfbank konut kredisi desteği için yeni kampanyasını duyurdu. Ev sahibi olmak isteyen kaçırmasın koşsun başvursun!

Vakıfbank'tan 0.70 faiz destekli 1 milyon 250 bin TL limitli konut kredisi! Ev sahibi olmak isteyenlere aradıkları konut kredisi desteği Vakıfbank'tan geldi. Türkiye'nin dev bankası Vakıfbank ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Başkanlığı tarafından atılan imzalarla faiz desteği geldi.

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerin ardından tüm Türkiye'de kentsel dönüşüm atağı ilan edilirken bu kapsamda kentsel dönüşüm kredisi limitleri de arttırılmış, verilen faiz desteği de yükseltilmişti. Vakıfbank kentsel dönüşüm konut kredisi için yeni açıklama geldi.

VAKIFBANK KENTSEL DÖNÜŞÜM KONUT KREDİSİ NEDİR, KİMLER ÇEKEBİLİR?

Vakıfbank yapmış olduğu açıklamasında "Afet riski altındaki yapıların dönüştürülmesini öngören “6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun” kapsamındaki kredilerdir" diyerek kentsel dönüşüm kredisini duyurdu. Kredinin özellikleri ise şu şekilde açıklandı:

1) Söz konusu kanun kapsamında kredi kullanacak hak sahiplerine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca faiz desteği sağlanacak olup söz konusu destekten faydalanılabilmesi için gayrimenkulün “Riskli Alan”da bulunması veya riskli alan içinde yer almamakla birlikte gayrimenkulün “Riskli Yapı” olduğu teknik raporlarla tespit edilmiş olması gerekmektedir.

2) Kanunda belirtilen yardım ve desteklerden faydalanabilmenin şartı riskli yapı olarak belirlenen binanın anlaşma ile tahliye edilmesidir. 3) Hak sahiplerine kullandırılacak faiz destekli kredi tutarı en fazla 1.250.000.-TL’dir.

vakifbank-kontu-kredisi.jpg

VAKIFBANK KENTSEL DÖNÜŞÜM KONUT KREDİSİ FAİZ ORANI YÜZDE KAÇ?

Kentsel dönüşüm kredisi çekmek istiyorum diyen kişiler için devlet yüzde 0.70 faiz desteği sağlarken Vakıfbank tarafından A sınıfı enerji kimlik belgesi olan binalara yüzde 3.22 oranı ile konut kredisi veriyor. B sınıfı enerji kimlik belgesi olan binalarda yüzde 3.15 oranı ile kredi verirken standart binalar için söz konusu oran ise yüzde 3.19 olarak uygulanıyor.