WhatsApp'tan nasıl reklam verilir? 2022 WhatsApp reklam verme rehberi

WhatsApp'tan nasıl reklam verilir? 2022 WhatsApp reklam verme rehberi

WhatsApp Business üzerinden artık kullanıcılar reklam verebilecek. WhatsApp'tan nasıl reklam verilir? 2022 WhatsApp reklam verme rehberi

Anlık mesajlaşma uygulamasının iş odaklı versiyonu, WhatsApp Business üzerinden reklam verme özelliğine sahiptir. Yeni özellik sayesinde kullanıcılar, Facebook hedef kitlesine pratik bir şekilde reklam yayınlayabilecekler. Peki bu özellik ne işe yarayacak ve detayları neler? İşte detaylar ve daha fazlası Gürses Gazetesi adresinde yer alıyor.

WhatsApp Nasıl Reklam Verilir?

Kullanıcılar yeni gelen özellik ile birlikte WhatsApp Business üzerinden nasıl reklam verileceğini araştırmaya başladı. Bu reklam modeli daha öncesinde Meta Business panelinde mevcuttu fakat artık WhatsApp Business uygulaması üzerinden de reklam verme işlemleri yapılabilecek.

Reklam verebilmek için WhatsApp Business uygulamasını açın. Uygulamayı açmanızın ardından Ayarlar kısmına giriş yaparak "Facebook'ta Reklam Yayınla"adımlarını takip etmeniz gerekebilir. Bu adımlar sonrasında basit reklamlar verebileceksiniz. Bu reklamların çoğu şimdilik sadece Facebook'ta görüntülenecek.

WhatsApp Business yeniliklere doyamıyor!

Yeni özellik sayesinde anlık iletişim uygulamasının iş odaklı versiyonu WhatsApp Business'tan Facebook'ta reklam vermek artık mümkün olacak. Facebook reklam özelliği aslında Meta Business'a dahil edilmiştir. Yeni özellik ile müşteriler, Facebook'ta satıcıyla doğrudan bir WhatsApp sohbeti başlatacak.

Popüler iletişim uygulaması, işletmelere birçok özellik sunacak olan WhatsApp Premium'u duyurdu!

Yeni özellik ile reklamverenlerin kazançlarını artırması bekleniyor. WhatsApp Business kısa süre önce kullanıcılarının profil fotoğrafları eklemesine izin vermeye başladı.

Popüler iletişim uygulaması, yine işletmeler için olacak olan WhatsApp Premium özelliğini test etmeye başladı. İşletmeler, WhatsApp Premium sayesinde 10 cihaza kadar çoklu kullanım desteği sunacak. Ek olarak, iş bağlantılarının özel bağlantılar olmasına izin verecektir.

WhatsApp Business'ta reklam vermek istiyorsanız, aşağıdaki adımları uygulamanız yeterlidir:

  • WhatsApp Business
  • Ayarlar
  • Facebook'ta reklam ver

WhatsApp kısa süre önce özellikle iş alanında öne çıkan özellikleri test etmeye ve getirmeye başladı. Bu alanda yapılan yenilikler, şirketin diğer platformları olan Facebook ve Instagram'ı da doğrudan veya dolaylı olarak etkilemektedir.

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? WhatsApp Business aracılığıyla Facebook'ta reklam verme özelliği işinize yarayacak mı? Gelişmeler geldikçe Gürses Gazetesi adresinde yer almaya devam edecek.