WhatsApp'ta ekran görüntüsü almak tarih oluyor! WhatsApp'ın yeni özelliği gündem oldu!

WhatsApp'ta ekran görüntüsü almak tarih oluyor! WhatsApp'ın yeni özelliği gündem oldu!

Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, yepyeni özelliği ile gündem oldu. Artık WhatsApp üzerinde ekran görüntüsü almak tarih oluyor. WhatsApp’tan yeni özellik…

Meta bünyesinde yer alan WhatsApp, gelen yeni güncellemeleri ile teknoloji dünyasında ilk sıralarda yer almaya devam ediyor. Yeni bir özelliğinin duyurusunun yapılmasının ardından gündeme olan WhatsApp, artık kullanıcılarının ‘’bir kez görüntüle’’ özelliği ile gönderilen fotoğraf veya videoların ekran görüntüsünü alması engellenecek.

Sayısız WhatsApp kullanıcısını üzen bu güncelleme ile birçok soruna çözüm üretilmesi hedefleniyor. Marc Zuckerberg’in duyurusunu yaptığı özellik ile ekran görüntüsü almanın engellenmesi sağlanacak. WhatsApp’ın bu yeni özelliğinin bazı beta test kullanıcıların üzerinden denenmeye başlandığı ifade edildi.

WHATSAPP’TA ARTIK EKRAN GÖRÜNTÜSÜ ALINMAYACAK!

whatsappta-ekran-goruntusu-almak-tarih-oluyor-whatsappin-yeni-ozelligi-gundem-oldu-2.jpg

WhatsApp’ın yeni özelliğinin duyurulmasının ardından birçok kullanıcı yeni özelliğin ne zaman kullanılacağını araştırmaya başladı. Bazı beta test kullanıcılarının telefonlarında denenmeye başlayan özelliğin tüm kullanıcılara kısa zaman içinde sunulması bekleniyor.

Geçtiğimiz Ağustos ayında Mark Zuckerberg’in Facebook’ta da kullanıcılara sunulacak 3 yeni özelliğin daha olduğunun duyurusu yapılmıştı. Çevrimiçi durum, geçmiş katılımcılar ve ekran görüntüsü engelleme özelliği olduğu duyuruldu. Söz konusu yeni özellik kapsamında hem cihazların kendi ekran görüntüsü alma özelliği hem de üçüncü parti uygulamalar kullanılarak yapılacak işlemlerin devre dışı bırakılacağı aktarılıyor.

YENİ ÖZELLİĞİN BETA TESTLERİ YAPILMAYA BAŞLADI!

Beta test kullanıcıları üzerinde denenmeye başlayan yeni özellik kapsamında telefonun kendi ekran görüntüsü alma özelliği ve diğer yazılımlar engellenecek. Bu kapsamda farklı uygulamalar kullanılarak alınmak istenen video veya ekran görüntüsü kapsamında yapılan kayıt siyah olarak görülecek. İlgili cihazdan ekran görüntüsü alınmasa da yeni özellik ile kullanıcılar farklı bir cihaz kullanarak fotoğraf çekerek ancak bu şekilde kayıt işlemlerini gerçekleştirebilecekler.

Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulamalarından olan WhatsApp’a gelecek yeni özellik sayesinde birçok kişinin bu özellikten memnun olmadığı ifade edildi. Bazı kullanıcıların geç kalmış bir özellik olarak değerlendirdiği ekran görüntüsü engelleme özelliği, bazı kullanıcılar tarafından da gereksiz görülüyor. Sosyal medyada da konuyla ilgili tartışmalar devam ediyor.