WhatsApp'ın Yeni Özelliği Açıklandı: Tek Güncelleme ile Kişileri Silmeden Görünmez Olabileceksiniz!

WhatsApp'ın Yeni Özelliği Açıklandı: Tek Güncelleme ile Kişileri Silmeden Görünmez Olabileceksiniz!

Dünya genelinde en çok kullanılan anlık mesajlaşma aplikasyonlarından birisi olan WhatsApp, yeni özelliğini kullanıma açtığını duyurdu. İşte WhatsApp’ın yeni özelliğine ilişkin ayrıntılar…

Giderek dijitalleşen dünyada sosyal medya uygulamalarının önemi de iyice artmaya başladı. Bu kapsamda hem ülkemiz hem de diğer dünya ülkeleri tarafından sıklık ile kullanılan sosyal medya uygulamalarından biri olan ve anlık mesajlaşma, medya iletimi, görüntülü ve sesli konuşma, ses kaydı gönderme, grup görüşmeleri gibi birçok özelliği içerisinde bulunduran WhatsApp, yeni yılın başlaması ile birlikte uygulama geliştirme çalışmalarına hız kazandırdı.

Geçtiğimiz aylarda WhatsApp yönetimi tarafından duyurulmuş olan yeni özelliklerin arasına, yeni hafta itibari ile bir yenisinin daha eklendiği duyuruldu. Firma tarafından yapılan açıklamalar doğrultusunda artık uygulama içerisinde istenilmeyen kişilere karşı görünmez rolünün oynanabileceği bilgisi kaydedilerek, ayrıntılar kamuoyu ile paylaşıldı.

WhatsApp’tan Yeni Özellik!

Dünya genelinde anlık mesajlaşma uygulamaları arasında en çok kullanılanlardan birisi olarak öne çıkmayı başaran WhatsApp, yeni özelliklerin eklenmesi için çalışmalara başladığını duyurmuştu. Bu kapsamda geçtiğimiz haftalarda mesajlara emoji ile karşılık verme özelliğini aktif ettiğini duyuran firma, bu hafta itibari ile bir yeni özelliğin daha uygulamaya dahil edildiğini bildirdi.

WhatsApp yönetimi tarafından yapılan resmî açıklamaya göre bundan sonra durum, profil fotoğrafı ve hakkında kısımları, rehberde bulunan ancak ilgili başlıkları görüntülemesi istenilmeyen kişilere gizlenebilecek.

Güncelleme Yapılması Gerekiyor!

whatsapp.webp

Milyonlarca WhatsApp kullanıcısı yeni özelliği kullanmaya başladıklarını ve bu özelliğin oldukça işe yaradığını belirtirken, bir kısım kullanıcı da yeni özelliğe erişemediklerini bildirdi. Bunun üzerine bir açıklamada bulunan WhatsApp, yeni özelliğin aktif olabilmesi için uygulamanın son versiyonuna güncellenmesi gerektiğini ifade etti.

Yeni Özellik Nasıl Aktif Edilir?

WhatsApp yönetimi tarafından yapılan açıklamaya göre uygulamanın son versiyonuna güncellenmesinin ardından uygulamaya giriş yapılması ve sırası ile Ayarlar- Hesap- Gizlilik adımlarının izlenmesi gerekiyor. Gizlilik ekranında yer alan kategoriden “şu kişilerim hariç” sekmesine tıklayarak gizlenmek istenen kişilerin rehberden seçilmesi ve onay verilmesi, yeni özelliğin aktif olabilmesi için yeterli.