WhatsApp'ın Sosyal Medya Dolandırıcılarını Kızdıran Yeni Özelliği Sızdırıldı: Artık Bağlantı Linkleri Ön İzleme ile Sunulacak!

WhatsApp'ın Sosyal Medya Dolandırıcılarını Kızdıran Yeni Özelliği Sızdırıldı: Artık Bağlantı Linkleri Ön İzleme ile Sunulacak!

14 Mayıs tarihinden itibaren abonelik ücreti karşılığında hizmete sunulmasına karar verilmiş olan WhatsApp, yeni özelliklerini de güncellemesine ekledi. Yapılan açıklamalara göre WhatsApp yönetimi yeni bir özellik üzerinde daha çalışıyor...

Son zamanlarda uygulama içi yenilikler konusunda hız kesmeden çalışan WhatsApp yönetiminin, bir yeni özellik üzerinde daha çalıştığı ortaya çıktı. Yeni özelliğin, güvenlik amaçlı olacağı bildirildi.

Yeni Özellik Dolandırıcıların Hoşuna Gitmeyecek!

Geçtiğimiz haftalarda abonelik ücretinin başlatılması ile birlikte yeni özelliklerin de uygulamaya dahil olacağını duyurmuş olan WhatsApp, güncellemeden sonra gelen özellikleri ile kullanıcılardan tam not almayı başardı. Henüz yeni güncellemesinin üzerinden kısa bir zaman geçmesine rağmen çalışmalarına hız kesmeden devam etme kararı alan WhatsApp’ın yakın zaman içerisinde yeni bir özellik ile kullanıcılarının karşısına çıkacağı bilgisi, kamuoyuna sızdırıldı.

Teknoloji gündemine düşen WhatsApp yeniliğine göre uygulama içerisinde yer alan ve hem metin hem fotoğraf hem de video paylaşımına izin veren “durum” kısmının, dönüştürüleceği bildirildi. Buna göre WhatsApp yeni özelliğinin devreye girmesi ile birlikte durum kısmında paylaşılan linklerin içeriklerinin ön izleme olarak görüntülenebilmesini sağlayacak. Böylelikle ilgili linke tıklayarak dolandırılan veya aygıtına virüs bulaşan vatandaşlar, WhatsApp’ın yeni özelliği sayesinde korunmuş olacak.

Dosya Paylaşım Kapasitesi Büyütülmüştü!

2019/11/04/whatsapp-13f8df.jpg

WhatsApp geçtiğimiz haftalarda yapmış olduğu resmî açıklama ile birlikte, yeni güncellemede iş, okul veya diğer sosyal ortamların getirilerinden olan dosya paylaşımının kapasitesinde düzenleme yapılacağını bildirmişti. WhatsApp’ın yeni güncellemesi sayesinde mevcutta 100 MB ile sınırlı olan dosya paylaşım kapasitesi, 2 GB’a yükseltildi.

Grup İçi Kişi Sayısı ve Emoji Güncellemesi!

WhatsApp’ın son güncellemesi ile birlikte grup içi katılımcı sayısının arttırılmasına yönelik bir çalışma yapıldı. Buna göre WhatsApp uygulamasını yeni sürümü ile birlikte kullanan kişiler, söz konusu gruplara 512 kişiye kadar katılımcı alabilecekler.

WhatsApp’ın yeni özelliklerinden biri de gönderilen mesajlara emoji ile karşılık verme oldu. Yeni güncelleme ile birlikte WhatsApp kullanıcıları, kendilerine gönderilmiş mesajlara tıklayarak, ifade koyabilecekler.