WhatsApp teknoloji dünyasına bir kere daha damga vurdu! Yeni özelliği test edilmeye başlandı!

WhatsApp teknoloji dünyasına bir kere daha damga vurdu! Yeni özelliği test edilmeye başlandı!

Sosyal medya platformları arasında en çok kullanıcıya sahip olan uygulamalardan birisi olarak öne çıkan WhatsApp, herkesin beklediği o özelliği yakın zamanda erişime açmaya hazırlanıyor.

Seneler önce de kullanılıyor olmalarına rağmen akıllı cihazların üretimlerinin artması ve teknolojinin giderek ilerlemesi sayesinde kullanıcı sayılarını günden güne arttırmayı başarmış olan sosyal medya uygulamaları, bugün yalnızca birer haberleşme platformu olarak değil kişilerin para kazandığı alanlar olarak da öne çıkmaya başladı. Sosyal medyanın gücünün artması ile birlikte ortaya çıkan “içerik üreticiliği” kavramı da platformun dünya düzenini değiştirmeye ve buna bağlı olarak meslek seçimleri üzerinde etkili olmaya başladığına işaret etti.

Bir süredir birçok farklı alanda hizmet veren sosyal medya uygulamalarının rakiplerine karşı öne çıkmak amacı ile geliştirdikleri yeni özellikler kullanıcılar tarafından açıkça değerlendirilirken uygulamalar tarafından erişime açılan birçok özellik birbirlerine benzemeye başladı. Bu durum rekabet ortamının kızışmasına ve elle tutulur bir başarının olması için farklılığın ortaya konmasına ihtiyaç duyulmasına sebep olurken 2022 yılı içerisinde kendisini sürekli olarak geliştiren ve buna bağlı olarak da kullanıcı sayısını katlayan uygulamalardan birisi de WhatsApp olarak öne çıktı.

Meta bünyesinde hizmet veren ve kurulduğu günden bu yana kullanıcı sayısını kademe kademe arttıran WhatsApp, özellikle yeni dönemde erişime açtığı yeni özellikleri ile sosyal medya kullanıcılarının gözdesi haline geldi. Uçtan uca şifreleme yöntemi ile artırdığı güvenlik önlemleri ile diğer sosyal medya uygulamalarına karşı bir adım öne çıkmayı başaran platform, grup konuşmalarına katılabilecek olan kişi sayısını arttırması ile de iş sektörünün vazgeçilmezi oldu.

Sık sık güncellemeleri ve yeni özellikleri ile adından söz ettiren WhatsApp, geçtiğimiz günlerde yeni bir çalışma alanı daha ile dikkatleri üzerine çekti. Sızdırılan bilgilere göre WhatsApp’ın yeni özelliğini test etmeye başladığı öğrenildi.

SENELER ÖNCE GİRİŞMİŞTİ!

whatsapp-teknoloji-dunyasina-bir-kere-daha-damga-vurdu-yeni-ozelligi-test-edilmeye-baslandi.jpg

Seneler önce konuşmaların tarihe göre aranabilmesi amacı ile yeni bir özellik üzerinde çalışmaya başlayan WhatsApp, nedeni bilinmeyen bir gelişmeden ötürü bu çalışmasından vazgeçti. Son dönemlerde WhatsApp yönetimine bu özellik üzerinde baskılar yapmaya başlayan kullanıcılar, yönetimi tekrar harekete geçirdi.

TEST EDİLMEYE BAŞLANDI!

Şimdilik tüm kullanıcıların erişimine ne zaman açılacağı bilinmese de konuşmaları tarihe göre sorgulama özelliğinin bazı kullanıcılar tarafından test edilmeye başlandığı öğrenildi.