WhatsApp mesaj düzenleme özelliği geliyor! Güncelleme yolda!

WhatsApp mesaj düzenleme özelliği geliyor! Güncelleme yolda!

WhatsApp yeni güncellemesi ile oldukça ilgi çekti. Mesaj düzenleme gibi pek çok yenilikçi özelliğin bulunduğu güncelleme merak konusu oldu. Detaylar gursesgazetesi.com'da.

Bir süredir beklenen mesaj düzenleme özelliğinin deneme testleri başladı. Testlerin başlamasının hemen ardından ise mesaj düzenleme özelliğinin içeriği merak konusu oldu. Telegram'da kullanılan bu özelliğin WhatsApp için de geliştiriliyor olması bir hayli ilgi çekti. Bunun üzerine pek çok vatandaş mesaj düzenleme özelliğinin detaylarını merak etmeye başladı. Peki mesaj düzenleme özelliğinin içeriğinde neler var? Mesaj düzenleme özelliği ne zaman gelecek? İşte detaylar...

Testlerin sürdüğü WhatsApp mesaj düzenleme özelliğinin içeriği oldukça çeşitli. Gelen güncelleme ile birlikte devreye girecek olan bu özellikler temek olarak kişilerin kullanımı kolaylaştırmasına yönelik geliştirilmiş. Güncelleme ile gelecek olan WhatssApp mesaj düzenleme özelliği şu şekilde;

  • Yeni gelecek olan özelliğe göre gönderilen bir mesaj, kısa bir süreliğine değiştirilebilecek. Böylece gönderilen aynı mesajı karşıdaki kişiye yeniden göndermeye gerek kalmayacak.
  • Bir diğer özellik de WhatsApp gruplarına getiriliyor. Toplu bir şekilde haberleşme için kolaylık sağlayan gruplar, bir süre sonra konuşulmuyor ya da bizler çıkmak istiyoruz, fakat bezen çekiniyoruz. Bu durumda da özellikle iş WhatsApp gruplarında çıkmaktan çekinen kişiler için yeni bir özellik geliyor. Bu özelliğe göre artık WhatsApp gruplarından çıkan kişileri yalnızca, grup yöneticileri görecek. Diğer kişiler ise WhatsApp grubundan ayrılan kişiyi göremeyecekler.
  • Dosya göndermek için de sık sık tercih ettiğimiz WhatsApp'ta dosya gönderme boyutlarında da değişikliğe gidildi. Eskiden 100 MB dosya gönderme limiti kullanılırken şimdi ise bu limit 2 GB'a çıkartıldı.
  • Dünya genelinde çok uluslu ülkelerde olan manuel dil özelliği artık diğer ülkelere de geliyor! İddialara göre gelecek olan bu güncelleme ile birlikte, bazı ülkelerde olan fakat çok uluslu olmayan ülkelerde görülmeyen manuel dil özelliği artık her ülkede olabilecek.

YENİ GÜNCELLEME HANGİ İŞLETİM SİSTEMİNE GELECEK?

Şu anda testleri süren bu güncellemenin ilk testleri Android'lerde yapıldı. Fakat yakın zamanda İOS'ta da testlerin başlaması bekleniyor. Bunun yanı sıra masaüstü sürümlerde de aynı özellikler test edilecek.

YENİ GÜNCELLEME NE ZAMAN GELECEK?

Testlerin tamamı tamamlandıktan sonra gelmesi beklenen yeni güncelleme şimdiden herkesi heyecanlandırdı. Bu yeni güncellemenin yakında gelmesi bekleniyor.