WhatsApp kapak fotoğrafı özelliği duyuruldu! WhatsApp kapak fotoğrafı nasıl yapılır, değiştirilir, nedir?

WhatsApp kapak fotoğrafı özelliği duyuruldu! WhatsApp kapak fotoğrafı nasıl yapılır, değiştirilir, nedir?

Dünyanın en çok kullanılan ağ tabanlı mesajlaşma, sesli ve görüntülü konuşma platformu WhatsApp, yeni güncellemeleri ve özellikleri bünyesinde barındırmak için çalışıyor. WhatsApp tarafından duyurulan yeni özellik ise oldukça dikkat çekti.

Küresel anlamda en çok tercih edilen ve en çok aktif kullanıcı sayısına sahip olan ağ tabanlı mesajlaşma, sesli ve görüntülü konuşma platformu olan WhatsApp, 2022 yılının başından itibaren yaptığı güncellemeler ile uygulama bünyesine pek çok yeni özellik ekledi ve bunun yanı sıra bünyesindeki hatalar ve sorunlar ile ilgili büyük ölçüde iyileştirmeler yaptı. Yeni yapılan iyileştirmeler ile birlikte kullanıcılar için uygulamada kullanım kolaylığı ve yeni ek özellikler sağlayan WhatsApp'ın yeni gelecek olan özelliği ise kullanıcılar tarafından uzun bir süredir beklenen ve kullanıcıların talep ettiği kapak fotoğrafı özelliği oldu. Bu yeni gelecek olan özellik ile kullanıcıların kapak fotoğrafları kullanımı aktif hale getirilecek. WABetaInfo tarafından yapılan bildirinin detayları haberin devamında, gursesgazetesi.com'da...

WhatsApp Kapak Fotoğrafı Özelliği Ne Zaman Gelecek?

WABetaInfo tarafından verilen raporlara göre Meta isimli çatı şirketin WhatsApp üzerinde yoğun çalışmalar yaptığı belirtildi. Bu yoğun çalışmalar ile birlikte WhatsApp'a kapak fotoğrafı özelliği geleceği duyuruldu. Ancak kapak fotoğrafı özelliği her kullanıcı için aktif hale gelmeyecek. iOS işletim sistemli cihazlarda WhatsApp Business'ta işletme hesapları için kullanıma sunulan özellik ile birlikte işletme hesapları hesaplarına kapak fotoğrafları ekleyebiliyorlardı. Android ve Web WhatsApp adı verilen masaüstü WhatsApp sürümleri için ise şu an geliştirme aşamasında. Özelliğin ne zaman aktif hale geleceği henüz için açıklanmış durumda değil.

WhatsApp Kapak Fotoğrafı Özelliği Her Cihazda Kullanıma Açılacak Mı?

Geleceği duyurulan yeni özelliğin kullanımı kısıtlı olarak sunulacak. Ancak uygulamanın kullanıcıları ise yeni özelliğin herkes için açılıp açılmayacağını gerek arama motorlarında gerekse sosyal medya platformlarında araştırmaya başladı. Özelliğin gelip gelmemesi ile ilgili henüz çok sayıda açıklık bulunsa da pek çok cihazda kullanıma açık olabileceği "güvenilir kaynak" olarak tanımlanan bazı yabancı haber siteleri ve teknoloji blog sayfaları tarafından paylaşıldı. Yapılan paylaşımların ardından kullanıcıların merakı daha da arttı.

Kapak fotoğrafı özelliğinin hangi cihazlarda kullanıma açılacağı ile ilgili WhatsApp ya da çatı şirket Meta tarafından herhangi bir açıklama yapılmadı. Açıklamanın ilerleyen günlerde yapılması ya da güncellemenin yapılmasının ardından duyurulması bekleniyor.