Twitter'ın yeni sahibi milyarder Elon Musk'tan çalışanlara ültimatom! Ya imzalayın ya ayrılın, süre bugün doluyor!

Twitter'ın yeni sahibi milyarder Elon Musk'tan çalışanlara ültimatom! Ya imzalayın ya ayrılın, süre bugün doluyor!

Uzun görüşmeler sonrasında geçtiğimiz haftalarda Twitter’ı resmen satın alan ünlü milyarder Elon Musk, Twitter çalışanlarına gönderdiği e- posta ile yine gündeme oturdu. İşte şoke eden o mail…

Tesla ve SpaceX’in kurucusu Elon Musk, son dönemlerde gündemden düşmeyen milyarderler arasında resmen başı çekiyor. Bir iş insanı olmasının yanı sıra özel hayatı ve çeşitli konulara ilişkin yaptığı çarpıcı açıklamalar ile de dikkatleri üzerine çekmeye devam eden Elon Musk, geçtiğimiz aylarda herkesi şaşırtan Twitter yatırımı ile gündemi sallamıştı.

Yaz aylarının başında Twitter’ı satın alma sürecini başlattığını ve şirkete 44 milyar dolar teklif ettiğini açıklayan Elon Musk, bu girişiminin ardından Twitter çalışanları ile online olarak toplantı yapmış ve yeni dönemde uygulamaya ilişkin yapmayı hedeflediği değişiklikleri paylaşmıştı. Sürecin ilerlemesinin ardından yeni haberler ile gündeme gelen Musk, şirketin üst yetkilileri ile anlaşmaya varamamış olduklarından ötürü Twitter’ı satın almaktan vazgeçmişti. Hatta öyle ki bu anlaşmazlık durumu mahkemeye kadar taşınmıştı.

Twitter’ı satın alıp almayacağı merak konusu olan Elon Musk, geçtiğimiz günlerde yine gündeme bomba gibi düşen bir açıklama yaparak 44 milyar dolar karşılığında Twitter’ı resmen satın aldığını duyurdu. Platformu kendi bünyesine dahil etmesinin hemen ardından şirket çalışanlarının yüzde 50’sine yakınını işten çıkaran Musk, bu kez de kalan çalışanlara gece yarısında attığı e- posta ile gündeme geldi. Musk’ın e- postasının içeriği basına sızdı.

ÇALIŞANLARA FAZLA MESAİ UYARISI!

twitterin-yeni-sahibi-milyarder-elon-musktan-calisanlara-ultimatom-ya-imzalayin-ya-ayrilin.png

Twitter’ı satın almasının ardından mavi tikli hesapların bundan böyle 8 dolar tutarında abonelik ücreti ödemeleri gerektiğini belirten Musk, geçtiğimiz günlerde bu girişimin hüsran ile sonuçlandığına şahitlik etti. Bir süreliğine ücretli üyelik fikrini askıya alan Musk, yeni dönemde Twitter’ın daha çok mühendislik çalışmaları odaklı ilerleyeceğini ve buna bağlı olarak da mevcut çalışanların çok daha fazla mesai yapmak zorunda olduklarını belirtti. Musk’ın bu kararı birçok Twitter çalışanının firma binasında sabahlamasına sebep oldu.

E- POSTA ŞOKU!

Twitter’ın kalan çalışanlarına gece yarısı bir e- posta yollayan Elon Musk, çalışanlardan firmada kalıp kalmayacaklarına karar vermelerini istedi. Perşembe günü saat 17:00’ye kadar çalışanlara zaman veren Musk, işten ayrılma kararı veren çalışanlara 3 aylık tazminat ödemesinin yapılacağını ifade etti.