Twitter, yeni rakibi Threads için Meta’yı mahkemeye vermeyi düşünüyor!

Twitter, yeni rakibi Threads için Meta’yı mahkemeye vermeyi düşünüyor!

Twitter, dün yayınladığı rakip uygulaması Threads üzerinden Meta'ya dava açmaya hazırlanıyor.

Meta tarafından birçok ülkede piyasaya sürülen ve ilk gününde 30 milyondan fazla kişi tarafından indirilen Threads uygulaması, Twitter'a çok benziyor. Twitter'ın sahibi Elon Musk, konuyla ilgili yaptığı bir paylaşımda, "Rekabet iyidir, hile yapmak değildir." dedi.

TWİTTER'DAN META'NIN CEO'SUNA AÇIK MEKTUP..

Twitter, yeni rakibi Threads için Meta’yı mehkemeye vermeyi düşünüyor

Twitter'ın davayla ilgili çalışması haber sitesi Semafor'un bir yazısında duyuruldu. Twitter platformunun avukatı Alex Spiro'nun Meta CEO'su Mark Zuckerbeg'e yazdığı bir mektupta Meta'nın "Twitter'ın ticari sırlarını ve aynı zamanda da fikri mülkiyet haklarını sistematik, kasıtlı ve yasa dışı bir şekilde ihlal ettiğini, haklarını da kötüye kullandığını." ileri sürdü. Spiro, Meta'nın "Twitter Dolandırıcılığı Uygulaması" dizisinin geliştirilmesine yardımcı olmaları için "Twitter'ın ticari sırlarını bilen" düzinelerce eski Twitter çalışanını şirkete şe aldığını söyledi.

Mektupta Twitter, konuyla ilgili dava açma hakkını da saklı tuttuğunu söyledi.

BBC mektubun bir kopyasını gördü ve hem Twitter'a hem de Meta'ya sorular açtı. Meta sözcüsü Andy Stone, "Threads mühendislik ekibinde hiç eski Twitter çalışanı yok." şeklinde bir yanıt verdi.