Twitter Yakın Arkadaşlar Özelliği Geliyor! İstenilen Kişilere Özel Tweet Atılabilecek- Twitter Circle Nedir?

Twitter Yakın Arkadaşlar Özelliği Geliyor! İstenilen Kişilere Özel Tweet Atılabilecek- Twitter Circle Nedir?

Son zamanlarda Elon Musk'ın satın alması nedeniyle gündemden düşmeyen Twitter, yeni özelliği ile platformu farklı bir boyuta taşıyacak. Circle adı verilen özellik ile yakın arkadaşlar özelliği açılacak. Peki; Twitter circle nedir? Twitter circle Çıktı mı?

En çok kullanılan sosyal medya platformlarından olan Twitter, hızlı haberleşme, kısıtlı karakter kullanımı ile "az ama öz" cümle kurabilme gibi özellikleri ile kullanıcılarına hem keyifli zaman geçirebilme hem de bilgilenme fırsatı sunuyor. Özellikle son günlerde Tesla markasının sahibi Elon Musk tarafından satın alınması ile Twitter, gerek ana akım gerekse sosyal medyada gündemden düşmüyor.

Instagram ile kıyaslandığında daha az güncelleme ve daha az arayüz değişikliği yapan sosyal medya platformu olarak görülen Twitter son zamanlarda alternatif sosyal medya platformları olan Facebook, Instagram ve TikTok'u yakalayabilmek adına yeni güncellemeler ve eklentiler yaparak platformun daha çok kullanıcı çekmesini ve zaten aktif bir şekilde platformun kullanıcısı olan kişilerin de platformda daha çok vakit geçirmesini sağlamaya çalışıyor. Uzun bir süredir beklenen Tweet düzenleme özelliği süreci son günlerde hızlı bir şekilde ilerlemeye başladı ve bugün tweet düzenleme özelliğine ilişkin ilk video da paylaşıldı. Ancak Twitter kullanıcılarının çok uzun süredir beklediği bir özellik olan "Circle" yani "Çevreler" ya da "Yakın Arkadaşlar" özelliğinin de duyurulması ile kullanıcıların istekleri yerine getirilmeye başladı.

Twitter Circle Nedir? Circle Ne İşe Yarar?

Twitter'ın yeni getireceği eklenti olan circle, kullanıcıların seçtiği kişilere özel tweetler atmasına olanak sağlayacak. Teknik olarak Instagram yakın arkadaşlar özelliği ile aynı olan bu özelliğin kullanılması durumunda yalnızca hesap sahibinin seçtiği kişiler, atılan tweetleri görebilecek. Circle özelliği ile atılan tweetler, seçilmeyen takipçiler tarafından görüntülenemeyecek. Twitter'ın resmi hesabından yapılan paylaşımda; "Bazı Tweetler herkes içindir ve diğerleri sadece seçtiğiniz kişiler içindir. Şimdi, daha küçük bir kalabalıkla paylaşmak istediğinizde Tweetlerinizi görebilecek 150 kişiye kadar eklemenize olanak tanıyan Twitter Circle'ı test ediyoruz. Bazılarınız bugünden itibaren kendi Twitter Çevrenizi oluşturabilirsiniz!" ifadeleri yer aldı. Şu an için yalnızca 150 kişilik liste yapılmasına izin verecek olan circle özelliğinin ilerleyen zamanlarda kişi sınırını kaldırması bekleniyor.

Twitter Circle Ne Zaman Çıkacak? Circle Özelliği Çıktı Mı?

Twitter'ın resmi hesabı olan Twitter Safety tarafından yapılan paylaşımda herhangi bir tarih belirtilmedi. Şu an için bazı bölgelerde bazı kullanıcılar için aktif edilen özelliğin önümüzdeki günler ya da haftalarda herkes için kullanıma açılması bekleniyor.