Türkiye'nin Elektronik Harp Gücü Büyüyor! TSK'ya Yeni VURAL Elektronik Taarruz Sistemi Teslimatı

Türkiye'nin Elektronik Harp Gücü Büyüyor! TSK'ya Yeni VURAL Elektronik Taarruz Sistemi Teslimatı

VURAL olarak isimlendirilen sistem Radar Elektronik Destek/Elektronik Taarruz (REDET-II) Projesi kapsamında geliştirildi. İşte haberin detayları...

VURAL olarak isimlendirilen sistem Radar Elektronik Destek/Elektronik Taarruz (REDET-II) Projesi kapsamında geliştirildi. Sistemin Elektronik Destek hattı geçtiğimiz senelerde TSK'ya sistem öncesi teslimatı gerçekleştirilmişti. Ayrıca geçtiğimiz günlerde MİLKAR 3A3 Muharebe Elektronik Harp sistemi ILGAR ismi ile teslim edilmişti.

KORAL Elektronik Harp sisteminden elde edilen tecrübeler de kullanılarak ASELSAN tarafından geliştirilen VURAL (REDET-II) sistemi elektronik spektrumda TSK'ya büyük bir kuvvet çarpanı oluşturacak. Suriye'de gerçekleştirilen operasyonlarda düşman hava savunma sistemlerinin lehimize yönelik etkisiz hale getirilmesinde elektronik harp sistemleri Silahlı Kuvvetleri'mizde en büyük rolü sağlayacak.

VURAL Elektronik Taarruz Sistemi ile birlikte Türkiye, Suriye'de ve Irak'ta gerçekleştireceği Kara ve Hava operasyonlarında büyük etkin radar üstünlüğü kazanacaktır. Harp sistemleri bu yönden en büyük rolü oynayacak. Radar Elektronik Destek (ED) sistemi; tehdit radarları tespit, teşhis etmekte ve elektronik taarruza esas olmak üzere radarların gerekli bilgilerini yönleriyle birlikte belirleyecek Elektronik Muharebe Düzeni (EMD)'ni oluşturmaktadır.

VURAL Elektronik Harp Taarruz Sistemi, KORAL Elektronik Harp Sisteminden elde edilen bilgi ve tecrübelerle mühendislerimizin başarısıyla geliştirilen Elektronik üstünlük sistemidir. Cumhuriyet tarihi boyunca sınır güvenliğinde en büyük sorun her zaman tehlike öncesi bilgi edinme sorunumuzdu. Şimdi geliştirilen sistemler ile birlikte hem sınır güvenliğimizde gelişebilecek tehlikeler önceden tesğit edilip ortadan kaldırılacak. Hem de operasyon zamanlarında Hava ve Kara üstünlüğü mücadelesinde düşman unsurlarına karşı üstünlük sağlayacaktır. Türk Silahlı Kuvvetleri'ne can damarı olacak sistemler gelecek yıllarda gerçekleşebilecek üst düzey Elektronik Harp Sistemlerinin habercisi niteliği de taşımaktadır.

ASELSAN tarafından geliştirilen KORAL ve VURAL Elektronik Harp Sistemleri Türk Silahlı Kuvvetleri'ne güç katmaya devam ediyor. ASELSAN'ın önümüzdeki yıllarda tamamlanması beklenilen uzun menzilli hava savunma sistemi ile birlikte hava sahamızda olabilecek saldırıları önceden tespit edip imha etmek ve karşı atak saldırısında üstünlük sağlamak amacıyla ASELSAN bu faktörde büyük rol oynamaktadır.