Toyota Üretimi Durdurdu! Toyota'nın Üretimini Durduğunu Ülkeler

Toyota Üretimi Durdurdu! Toyota'nın Üretimini Durduğunu Ülkeler

Toyota'nın üretimi askıya alma kararı sosyal medyada adeta yankı uyandırdı. Peki Toyota hangi ülkeler için üretimini askıya aldı?

Toyota'nın yaptığı açıklama ile birlikte herkesi şaşırtan bir karar aldı. Açıklamada bazı ülkelerde üretimini durdurduğunu açıkladı. Bu açıklama sosyal medyada en çok konuşulanlar arasına girdi. Toyota'nın bu açıklamasının ardından hangi ülkelerde üretimin durdurulduğu merak konusu oldu. Peki Toyota üretimini neden durdurdu? Habere ilişkin satır başları gursesgazetesi.com'da...

Toyota Üretimini Neden Durdurdu?

Covid-19 salgılının başlaması ile birlikte pek çok kısıtlama dünya genelinde yaşandı. Bu sebeple pek çok sektör pandemi dönemi boyunca üretimlerinde dikkat çeken kararlarda bulundu. Bu kararlardan birini de Toyota aldı. Bazı ülkelerde salgın tedbiri alabilmek adına aldığı bu kararın geçici mi olduğu merak edilenler arasındaydı. Bu kararın alınmasının ardından pek çok vatandaş konu ile ilgili internette araştırmalar yaptı. Üretimin hangi ülkeleri kapsadığı ve ne kadar süre ile geçerli olacağı merak edilenler arasındaydı. Peki Toyota üretimini ne kadar süre ile durdurdu?

Toyota Üretimini Ne Kadar Durdurdu?

Yapılan açıklama sonucunda Toyota'nın üretimini kaç gün durdurduğu merak konusu oldu. Salgınla mücadele için alınan bu kararın uzun süreli olmayacağı konuşulurken, Toyota yaptığı açıklamada, bu süreden de bahsetti. Salgın sebebiyle üretimini askıya alan Toyota, o ülkelerde 6 gün kadar üretim yapmayacağını açıkladı. Bu üretimin Toyota'yı nasıl etkileyeceği ve hangi ülkeler için geçerli olduğu da merak edilenler arsındaydı.

Toyota'nın Üretimini Durdurduğu Ülkeler

Toyota bu kararı iki ülke için verdiğini açıkladı. Şanghay'daki salgın sebebiyle tedbir almak amacıyla Çin çıkışlı parçaları askıya alan Toyota, aynı kararın Japonya için de geçerli olacağını belirtti. Toplamda 14 üretim bandını durduran Toyota'nın bu tedbir sonucunda almış olduğu karar, Mayıs ayında onu nasıl etkileyeceği merak konusu haline geldi. 6 gün süreyle 14 üretim bandını durdurması, Toyota için 130 bin kayba denk geleceği belirtildi.

Salgın sebebiyle verilen askıya alma kararı başka firmaların da verip vermeyeceği merak edilirken, aynı kararı vereceği iddia edilen markaların da ismi açıklandı. İddiaya göre Mazda, Honda ve Mitsubishi de aynı sebeplerden dolayı üretimine o ülkelerde kısa bir süre ara verecek.