Tokyo Üniversitesi Metaverse’ün sınırlarını zorluyor: İleri teknoloji ve girişimcilik kursları verilecek

Tokyo Üniversitesi Metaverse’ün sınırlarını zorluyor: İleri teknoloji ve girişimcilik kursları verilecek

Metaverse’ün popülaritesi son dönemlerde her ne kadar azalmış gibi görünse de Metaverse alanında eğitim veren kurum ve üniversite sayısı giderek artış gösteriyor. Bu alanda son örnek de Tokyo Üniversitesi’nden geldi...

Geçtiğimiz yıl kripto paralar açısından devrim niteliğinde bir yıl olarak geçti. Bitcoin (BTC) öncülüğünde kripto para piyasalarının sert yükselişler elde etmesiyle dünya genelinde bu alana olan ilgi artış gösterdi ve kripto paralardaki ilgi, yıl içerisinde farklı alanlara da yansıdı. Özellikle NFT (Non Fungible Token) pazarı ve Metaverse evreni, geniş çaplı yatırımcı ağıyla buluştu. Metaverse arsa satışları, Metaverse odaklı kripto para birimleri ve Metaverse odaklı girişimler artarken, son dönemlerde Metaverse eğitimleri veren kurum sayısı da artmaya başladı. Son olarak Tokyo Üniversitesi (Todai), 2022 yılsonu gelmeden Metaverse eğitimleri vermeye başlayacağını duyurdu.

ÇALIŞMALAR YILSONUNDAN ÖNCE BAŞLAYACAK

Tokyo Üniversitesi tarafından yapılan açıklamalara göre kurum, 2022 yılsonu gelmeden Metaverse üzerinden sunmaya hazırladığı bir program üzerinde çalışıyor. Tokyo Üniversitesi’nin üzerinde çalıştığı söz konusu projenin amacı aslında yetersiz personel sorununu ortadan kaldırmak. Kurum, dijital dönüşüm ve ileri teknolojiler alanındaki personel yetersizliğine çözüm olarak, Metaverse üzerinden sunulacak olan projeyi hayata geçirmeyi planlıyor. Gelen açıklamalara göre Tokyo Üniversitesi çalışmalara yıl bitmeden önce başlayacak.

İLERİ TEKNOLOJİ ALANINDA DAHA DONANIMLI NÜFUS HEDEFİ

tokyo-univ.jpg

Paranfil haberine göre Tokyo Üniversitesi, Metaverse evreni üzerinden lise ve üniversite öğrencilerinin katılım sağlayabileceği çeşitli kurslar verecek. Metaverse üzerinden öğrencilere ulaştırılması planlanan bu kurslar, Tokyo Üniversitesi’nin mühendislik fakültesi alanında yer alacak. Söz konusu kurslara katılan ve kursları başarı ile tamamlayan öğrencilere de başarı sertifikası verilecek. Böylece Japonya’da genç nüfus dijital dönüşüm ve ileri teknoloji alanlarında daha donanımlı hale gelecek.

YAPAY ZEKA, GİRİŞİMCİLİK VE İLERİ TEKNOLOJİ EĞİTİMLERİ

Todai tarafından yapılan açıklamada, Metaverse alanında yapılacak olan bu çalışmalara yaş, cinsiyet, sosyal durum ve ikamet yeri ne olursa olsun herkes katılabilecek ve herkes mühendislik ve bilişim hakkında bilgi edinebilecek. Söz konusu kurslar kapsamında Tokyo Üniversitesi, öğrencilerine yapay zeka (AI), girişimcilik ve yeni nesil iletişim teknolojisi eğitimleri verecek. Lise öğrencilerine ise ağırlıklı olarak teknoloji alanında eğitimler verilecek.