Togg'dan sonra bir yerli otomobil haberi daha! Şehir içi kullanıma müsait Ceryan geliyor!

Togg'dan sonra bir yerli otomobil haberi daha! Şehir içi kullanıma müsait Ceryan geliyor!

C segment SUV model yerli otomobil Togg’un seri üretim süreci devam ederken bir yerli otomobil haberi daha geldi. Adana’dan gelen haber, piyasayı hareketlendi. İşte yeni otomobilin ayrıntıları…

2018 yılından bu yana Türkiye’nin ilk ve şimdilik tek yerli ve elektrikli otomobilini üretmek amacı ile çalışmalarını sürdüren Togg, temmuz ayında deneme üretimlerine başlamış olduğu akıllı cihazı, 29 Ekim tarihinde seri üretim bandına çıkardı. Geçtiğimiz hafta üretimin devam ettiği Gemlik Fabrikası’nda gazetecileri ağırlayan ve yerli otomobilin geçtiği tüm aşamaları yerinde görüntülenmesine olana tanıyan yerli firma, ön siparişlerin şubat ayında açılacağını mart ayında ise Togg’ların trafikte görüntülenmeye başlanacağını ifade etti.

Türkiye’nin yerli ve elektrikli otomobili Togg’da gelişim son hızı ile sürerken hem tüketicileri hem de sektörü heyecanlandıran bir elektrikli otomobil haberi daha geldi. Tıpkı Togg gibi 2018 yılında kurulmuş ve elektrikli otomobil üretimi adına o günden bu yana çalışmalarını sürdüren bir firmanın, Togg’a nazaran daha küçük bir otomobil için seri üretime hazırlandığı bilgisi kaydedildi.

TÜBİTAK DESTEKLİ YENİ ELEKTRİKLİ OTOMOBİL!

toggdan-sonra-bir-yerli-otomobil-haberi-daha-sehir-ici-kullanima-musait-ceryan-geliyor.jpg

TÜBİTAK’ın Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı tarafından desteklenen “Solvaytech Mühendislik” isimli firma, 2018 yılında yerli ve elektrikli bir araç üretmek üzere çalışmalara başladı. Adana Çukurova Teknokent’te faaliyet gösteren firma, yürüyen aksam ve elektronik sistemler adına yürüttüğü çalışmaları tamamladıktan hemen sonra yerli aracın tasarımını belirleyebilmek adına bir yarışma düzenledi ve yarışma sonucunda yapılan değerlendirmeler kapsamında beğenilen 4 tasarım internet üzerinden oylamaya sunuldu.

Yürütülen anket oylamasına katılan 16 bin kişiden 6 bininin verdiği oy ile birlikte “Ceryan” isimli tasarım seçildi. 2 yılda fiziki geliştirme süreci tamamlanmış olan hafif segmente L6E sınıfı araç, seri üretim için anlaşmalar yapmaya başladı.

CERYAN TEKNİK ÖZELLİKLERİ

Mühendislik firmasının sahibi Özgür Polat, Ceryan’a ilişkin önemli bilgiler verdi. Aracın 450 kilogram ağırlığa sahip olduğunu belirten Polat, 2 kişilik olarak tasarlanan aracın 4 yolcuya kadar taşıma imkanı sunduğunu ifade etti. Azami hızı 45 kilometre olan aracın, 60 kilometrelik ve 100 kilometrelik menzillere ulaşılmasını sağlayan iki farklı batarya seçeneğini barındırdığını ifade eden Bolat, aracın tasarımında bulunan güneş panelleri ile kendi kendisini şarj edebileceğini vurguladı.