TikTok ücretli abonelik sistemine geçiyor!

TikTok ücretli abonelik sistemine geçiyor!

Sosyal medya platformlarının başında gelen TikTok ücretli abonelik sistemine geçileceğini duyurdu. Peki; TikTok ücretli abonelik nedir? TikTok paralı mı olacak? Satır başları gursesgazetesi.com'da...

Sosyal medya platformları arasında en sık kullanılan uygulamalardan olan ve kısa zamanda pek içerik üreticisini üne kavuşturan TikTok'a gelecek olan yeni özellik duyuruldu. TikTok'un yeni özelliği ile ücretli abonelik sistemine geçileceği duyuruldu. İlk olarak Twitch gibi canlı yayın platformlarında kullanıcıların sevdikleri yayıncılara belirli bir ücret karşılığında abone olabilmesi ile başlayan ücretli abonelik sistemi daha sonra YouTube'a da geldi. Her iki platformda da pek çok kullanıcı tarafından tercih edilen ve sıklıkla kullanılan ücretli abonelik sisteminde platformların kullanıcıları sevdikleri yayıncılara ve içerik üreticilere belirli bir ücret karşılığında abone olabiliyor ve bu sayede aboneler için özel olarak üretilen içeriklere erişebiliyorlardı. Son olarak; YouTube'un da ardından Instagram'ın da ücretli abonelik sistemini getirmesi ile kullanıcılar istedikleri içerik üreticilere belirli ücretler ödeyerek kendileri için özel üretilmiş olan içeriklere erişebilecek.

Ancak bir son dakika duyurusu ile birlikte artık TikTok'ta da kullanıcıların ücret karşılığında bazı içerik üreticilere abone olabileceği ve kendilerine özel içeriklere erişebilecekleri öğrenildi. Peki; TikTok ücretli abonelik sisteminin detayları neler? Detaylar haberin devamında, gursesgazetesi.com'da...

tiktok-988.jpg

TikTok ücretli abonelik sistemi ne zaman başlayacak?

TikTok için uzun bir süredir beklenen ücretli abonelik sisteminin ne zaman aktif hale getirileceği ile ilgili açıklama yapıldı. Uygulamanın kullanıcıları tarafından uzunca bir süredir heyecanla beklenen ücretli abonelik sisteminin yarın yani 26 Mayıs 2022 tarihi itibariyle aktif hale gelmesi bekleniyor. Ancak ücretli içeriklerin şu an için yalnızca TikTok daveti ile kabul edilen içerik üreticilere açılacağı duyuruldu.

TikTok abonelik sistemi nedir?

TikTok'a gelecek olan yeni abonelik sistemi özelliği ile birlikte kullanıcılar destekleyecekleri içerik üreticilere periyodik olarak aylık belirli bir ücret karşılığında abone olabilecek. Abone olan kullanıcılara özel emote'lar, rozetler ve abonelere özel sohbet odaları gibi pek çok özelliğin kapıları açılacak. Ancak TikTok'un sunmuş olduğu ücretli abonelik sisteminden herkes yararlanamayacak. İlk etapta yalnızca TikTok tarafından davet edilmiş olan kullanıcıların aktif edebileceği ücretli abonelik sisteminin ilerleyen zamanda herkese açılması beklense de TikTok şaşırtıcı bir karar aldı. Ücretli abonelik sistemini açmak isteyen yayıncıların 18 yaşından büyük ve en az 1.000 aboneye sahip olmaları gerekiyor.