Spotify'a gelen yeni özellikte platform YouTube’a benzeyecek!

Spotify'a gelen yeni özellikte platform YouTube’a benzeyecek!

Spotify şarkı kliplerini yayınlamak istiyor. Normalde YouTube'da paylaşılan klipler bundan sonra Spotify'da mevcut olacak.

Spotify, platformda video desteğini genişletme adına bir karar verdi. Kısa bir süre öncesinde TikTok tarzı kısa, dikey videolar sunuyordu. Şimdi şarkı alıntısı Spotify'da görüntülenmek istiyor. Bu özellikle, YouTube benzeri bir platform olacak olan Spotify, kliplerin yeniden çalışmasını sağlayacaktır.

"Spotify’a şarkı klipleri gelecek"

Dijital eğlencenin gelişen dünyasında Spotify'ın stratejik hamleler yapmaya devam ettiği görülüyor. Şirkete yakın kaynaklardan alınan bilgilere göre müzik platformu ile yayıncı kuruluş arasında görüşmeler başladı. Kabul edilirse, müzik videosunun tam versiyonu Spotify'da izlenebilir.

Spotify'a gelen yeni özellikte platform YouTube’a benzeyecek

Şimdilerde Spotify, şarkıcıların MV'lerinin 10 saniyeden daha kısa sürede indirilmesine izin veriyor. "Tuval" adı verilen bu özellik artık tüm videoları destekleyecek. Bu sayede YouTube'daki gibi şarkı dinlerken klip izleyebileceksiniz.

Spotify, yeni bonelik seviyesi ile HiFi desteği sunacak. Supremium adlı bir abonelik daha pahalı olacaktır.

Bir süredir ses tabanı ile ilgili hizmetini genişletmek üzerine çalışan Spotify, video yenilikleriyle dikkatleri üzerine çekiyor. Mesela; Spotify, TikTok benzeri bir ikey video özelliği ile yeni şarkıların keşfedilmesini mümkün kıldı. Bu özelliği platformun alt menüsünde bulunan Keşfet butonunu kullanarak kullanabilirsiniz. Spotify, diğer taraftan çeşitli TV programlarına da imza attı. Platformda bu şovlardan kısa alıntılar paylaşan şirket, müziklerini çalma listeleri şeklinde sundu. Sonuç olarak, aboneler Spotify'dan müziğe kolayca erişebilir.

Şirket, yeni bir abonelik seviyesi ile HiFi desteği sunacağını bir süre önce duyurmuştu. Supremium adındaki aboneliğin 29,99 TL'den sunulan Premium'dan daha pahalı olacağı söyleniyor.

Kaynak:Gürses Gazetesi