Root Atma Nedir? Telefonlara Root Nasıl Atılır?

Root Atma Nedir? Telefonlara Root Nasıl Atılır?

Android cihaz kullanıcıları telefonlarındaki sorunları kendi başına çözmek ya da telefonlarını özelleştirmek istediğinde Root tanımı ile karşılaşıyor. Peki; Root nedir? Root nasıl atılır? Root atma nedir? Detaylar; gursesgazetesi.com'da...

Android cihaz kullanan ve telefonlarında kasma, donma sorunu yaşayan vatandaşlar arama motorlarında sıkça "Telefonlardaki kasma nasıl düzeltilir?" ya da "Telefon teması nasıl değiştirilir?" araması yapıyor. Telefonlarda yaşanan sorunların çözümü ya da telefonların özelleştirilebilmesi için pek çok imkan bulunsa da kullanıcılar root çözümü ile karşılaşıyor. Root kelimesinin ne anlama geldiği ise merak konusu oldu. Peki; root atma ne demek? Root nedir? Telefonlara root nasıl atılır? Bu soruların cevabı gursesgazetesi.com'da, haberin devamında.

Bu haber root atma işlemini tavsiye etmemektedir. Telefonlara root atılması durumunda karşılaşılabilecek sorunlardan ve hatalardan gursesgazetesi.com sorumlu değildir.

Root Atma Nedir? Root Ne Demek?

Android işletim sistemi tabanlı cihazlarda çok daha fazla alana erişim imkanı tanıyan, kullanıcıların daha çok özelliğe erişebilmesine, telefonlardaki sorunları kolayca çözebilme ve telefonun ara yüzüne müdahale etmeye olanak sağlayan ayarlar bütününe root denilmektedir. Root atmak, akıllı cihaz kullanımında pek çok ayrıcalık ve kullanım kolaylığı sunsa da root atma işlemi yaparken dikkatli olmak gerekmektedir. Root atmak akıllı cihazlarda kalıcı hasarlar bırakabilmektedir. Ancak kullanıcılar yine de root atma işlemini arama motorlarında sıkça sorguluyor. Peki; root atma nasıl yapılır?

Root Atma Nasıl Yapılır? Telefonlara Nasıl Root Atılır?

Telefonuna root atarak telefonundaki sınırları kaldırmak ve daha çok özelliğe erişmek isteyen kullanıcılar internette sıkça "Root atma işlemi nasıl yapılır?" araması yapıyor. Root atarak telefonundaki sınırları kaldırmak, hata ve sorunları çözmek ya da telefonun arayüzüne doğrudan müdahale etmek isteyen kullanıcılar için root atma işlemi şu şekilde açıklanmaktadır;

  • Cihaz Modelini Öğrenme
  • Cihaz Yedeği Alma
  • Windows Bilgisayara KingRoot Programını Yükleme
  • Android Telefonda OEM Kilidi ve USB Hata Ayıklama Modunu Açma
  • Cihazda root atma işlemini başlatma

Bu sıralama ile telefonlarına root atan kullanıcılar, root atılmış olan cihazların ekstra özelliklerinden kolayca faydalanabiliyor. Ancak root atma işleminin telefona verebileceği pek çok zarar bulunmaktadır. Bu nedenle kullanıcılar root atma işlemi zararlarını arama motorlarında aratıyor. Peki; root atma işlemi güvenli mi? Root atma riskleri nedir?

Root Atmanın Riskleri Nelerdir?

Root atmak, akıllı telefonlar için pek çok ek özelliği devreye soksa da aynı zamanda ortaya farklı riskler çıkarabilmektedir. Root atma işlemi yapıldığı sırada bir şeylerin ters gitmesi ve telefonun "Brick" dediğimiz konuma gelmesi, yani cihazın tamamen bozulması sorunu ile karşılaşılabilir. Ayrıca uygulamaların stabil bir şekilde çalışmaması ve rootlu telefonun güvenlik açıkları olması sebebiyle telefonlarda virüs tehditleri kolayca yayılabilir.

Ayrıca root atma işlemi yapılmış olan telefonlarda karşılaşılan en büyük problem, akıllı cihazların garanti kapsamı dışında kalmasıdır. Cihazlar, fabrika çıkışlı ayarları değiştirildiği ve riskli bir konuma geldiği için üretici firma tarafından garanti dışı kalabilir.