Rekabet kızışıyor: HBO Max Türkiye'ye ne zaman gelecek, hizmete ne zaman açılacak?

Rekabet kızışıyor: HBO Max Türkiye'ye ne zaman gelecek, hizmete ne zaman açılacak?

HBO Max birkaç gündür yeni Türk içerikli yapımları ile gündeme gelmeye devam ediyor. Rekabet kızışıyor: HBO Max Türkiye'ye ne zaman gelecek, hizmete ne zaman açılacak?

HBO Max birkaç gündür yeni Türk içerikli yapımları ile gündeme gelmeye devam ediyor. Disney Plus'ın 14 Haziran tarihinde ülke içi pazarına girmesi ile birlikte rekabet kızışmaya devam ederken platformlar arasına bir yenisi daha eklendi. Bu doğrultuda ise Netflix, Blu Tv, Exxen, Amazon Prime, Gain, Disney Plus ve sonrasında ise HBO Max'in Türkiye pazarına girmesi ile birlikte rekabet git gide kızışıyor.

Platformlar rakiplerinin hareketlerini izlemeye devam ederken yeni içerikler için ise adeta büyük bir mücadeleye girdi. Türkiye'de hareketli bir dijital platform rekabeti devam ederken Netflix'in son aylarda kaybettiği üye sayısından faydalanabilecek en önemli platformlar Exxen ve bugün hizmete giren Disney Plus oldu.

HBO MAX 15 AVRUPA ÜLKESİNDE HİZMETE GİRECEK

Amerika Birleşik Devletleri'nin popüler ve önde gelen paralı televizyon kanalları arasında yer alan Home Box Office adı ile bilinen (HBO), geçen yıl Mayıs ayında dijitale geçmişti. Dijital platformunu oluşturan HBO, dijitalde ki ismi için ise HBO MAX ismini kullanacağını açıklamıştı.

HBO MAX'in ABD ve birçok ülkede yayın hayatına başlaması sonrasında ise birçok Avrupa ülkesinde hizmet vermeye başlaması bekleniyor. HBO Max, Ekim ayı içerisinde İskandinavya ülkelerinde hizmete açılmıştı. 4 İskandinav ülkesi ve İspanya, Andorra gibi ülkelerde faaliyetlere başlayan HBO Max'in yeni durağı ise Türkiye.

HBO MAX'DA HANGİ İÇERİKLER YER ALIYOR?

Amerikan kuruluş HBO Max'de başta Game of Thrones olmak üzere birçok yapım yer alıyor. İşte o yapımlar;

  • Friends
  • The Reunion
  • Justice League
  • The Nevers
  • Gossip Girl
  • Mare of Easttown
  • No Sudden Move
  • Spartacus

HBO Max dijitale geçmesinin ardından sınırlı ülkelerde ki faaliyetlerini 2022 yılı içerisinde tamamlayarak birçok Avrupa ülkesinde hizmet vermeye başlayacağını ifade etti.

Bu kapsamda platformun 8 Mart’tan itibaren 15 Avrupa ülkesinde daha hizmete gireceği bildirildi.

HBO MAX HANGİ ÜLKELERDE HİZMET VERECEK?

HBO Max'in 15 Avrupa ülkesinde hizmet vermeye başlamak için başlattığı çalışmalar arasında faaliyete geçecek ülkeler Romanya, Sırbistan, Slovakya, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Çekya, Macaristan, Moldova, Karadağ, Hollanda, Kuzey Makedonya, Polonya, Portekiz ve Slovenya olduğu bildirildi.

HBO MAX TÜRKİYE'YE NE ZAMAN GELECEK?

HBO Max'in 2022 yılı sonuna doğru Türkiye içerisinde ki faaliyetlerine resmi olarak başlayacağı kaydedildi. Buna göre ise şimdiye kadar 2 Türkçe içeriğini açıklayan HBO Max kısa süre içerisinde tüm işlemlerini tamamlayarak Ekim - Kasım 2022 gibi faaliyette olması bekleniyor.