Oyun tutkunlarına müjdeli haber: Eski bilgisayarlar, o işletim sistemi ile oyun bilgisayarına dönüşüyor!

Oyun tutkunlarına müjdeli haber: Eski bilgisayarlar, o işletim sistemi ile oyun bilgisayarına dönüşüyor!

Döviz kurlarında ve altın fiyatlarında gözlenen artıştan dolayı zamlanan bilgisayarlar, özellikle oyun severlerin yeni bir bilgisayar almalarına engel olmaya başladı. Ancak eski bilgisayarlar oyun bilgisayarlarına dönüşebiliyor!

Değişen ve buna bağlı olarak da dönüşen dünya düzeni, yeni teknolojilerin keşfedilmesi ile birlikte gündelik ihtiyaçların farklılaşmasına da yol açtı. Bu kapsamda yaşanan en büyük değişim, dijitalleşme olarak kayda geçti. Gündelik işlerin kısa sürede halledilmesini sağlayan dijital hizmetler, 7’den 70’e birçok tüketicinin vazgeçilmezi haline dönüştü. Okul hayatı, iş hayatı gibi alanlar için hazırlanılması gereken sunumlar, yapılması gereken araştırmalar ve daha pek çok konu başlığına direkt olarak hizmet eden dijital kanallar, bilginin de daha hızlı yayılmasını sağladı. Öte yandan bankacılık sektöründe de aktif olarak rol alan dijital kanallar, kişilerin iş yükünü oldukça hafifletti.

Önemli konularda aktif olarak rol alan dijital kanallar, bilgisayarların ve diğer akıllı cihazların da kullanımlarını arttırdı. Öyle ki eski tuşlu telefonlara günümüzde rastlamak nerede ise imkansız hale dönüştü. Aynı şekilde eski işletim sistemlerine sahip olan bilgisayarlar da kullanılmamaya başlandı. Ancak her gelişmiş hizmette olduğu gibi bilgisayarlarda da işletim sisteminin iyi olması ve bilgisayara ilişkin diğer özelliklerin performansı arttırması, ürünlerin satış fiyatlarını da direkt olarak etkiledi.

Son dönemlerde yukarı yönlü hareketleri ile tarihi seviyeler kaydeden döviz kurları ve altın fiyatları, bilgisayarların etiket fiyatlarını nerede ise 2- 3 katına çıkardı. Çağımızda “oyun bilgisayarı” olarak bahsedilen ve yüksek performansları ile oyun oynama dışında da pek çok kabiliyete sahip olan bilgisayarlar, fahiş fiyatlara eriştiği için alternatif çözümler geliştirilmeye başlandı. Bu alanda gelen son işletim sistemi haberi ise eski bir bilgisayarın kısa yoldan oyun bilgisayarına dönüştürülebileceğini müjdeledi.

“CHROME X FLEX İLE DAHA HIZLI BİR BİLGİSAYAR!”

Google’ın kendi işletim sistemi olan Chrome X Flex’e ilişkin önemli bir açıklama yapıldı. Uzmanlar tarafından yapılan açıklamaya göre ilgili işletim sistemi ile eski bilgisayarlara hız kazandırılmasının mümkün olduğu bilgisi paylaşıldı.

“BULUT ÜZERİNDEN OYUN OYNAMAK MÜMKÜN!”

chrome-flex.jpg

Chrome X Flex işletim sistemine ilişkin yapılan açıklamalara göre entegre edildiği bilgisayarlarda Xbox Cloud, Google Stadia ve Nvidia GeForce NOW gibi bulut oyun hizmetlerini desteklediği bildirildi.

HANGİ BİLGİSAYARLARA YÜKLENEBİLİR?

Chrome X Flex indirilmek istenen bilgisayarın sahip olması gereken özellikler şu şekilde:

  • 4 GB ve üstü RAM
  • AMD 64-bit veya Intel CPU
  • 16 GB ve üstü depolama alanı