NFC teknolojisinde yeni çağ başlıyor! Göz dolduran özellikler için anlaşmalar tamam

NFC teknolojisinde yeni çağ başlıyor! Göz dolduran özellikler için anlaşmalar tamam

NFC Forumu, gelecek on yıl içinde teknolojiyi tam anlamıyla temas gerektirmeyen bir hale getirecek olan yol haritasını duyurdu. Bu yol haritası, en küçük cihazlara bile kablosuz şarj imkanı sunacak, ödemeleri her yerde mümkün kılacak ve daha birçok yenilik getirecek. Ayrıntılar haberimizde...

Önümüzdeki iki ila beş yıl içinde, Apple Pay gibi dokunarak ödeme hizmetleri gerçek dokunma gerektirmeyebilir. NFC teknolojisi sayesinde, telefonunuzu bir ödeme cihazına dokundurarak mağazalarda ödeme yapma işlemi daha da geliştirilecek. NFC'nin iletişim menzili artırılacak, küçük cihazlar için güçlü kablosuz şarj imkanı sağlanacak ve yeni yetenekler kazandırılacak.

KABLOSUZ ŞARJ GELECEKTE HAYATIMIZA DAHİL OLACAK

nfc

NFC (Yakın Alan İletişimi) olarak adlandırılan bu teknoloji, akıllı telefonlardan video oyun figürlerine kadar birçok cihazda kullanılıyor. NFC Forumu, bu teknolojinin standartlaştırılmasından sorumlu bir kuruluş olup, NFC'nin geleceğine yönelik ana hedefleri belirliyor. Forum, Apple, Google, Huawei, Sony, NXP ve Qualcomm gibi birçok şirketten oluşan bir üyeler grubuna sahiptir.

NFC teknolojisinin zayıf yönlerinden biri, son derece kısa iletişim menziline sahip olmasıdır. NFC bağlantısının başarılı olabilmesi için cihazların birbirlerine yaklaşık 5 mm mesafede olması gerekmektedir. NFC Forumu, bu menzili dört ila altı kat artırmayı hedeflemektedir, bu da mesafeyi 30 mm gibi daha uzun bir değere çıkaracaktır.

Ayrıca, NFC Forumu, kablosuz şarj gücünü daha kullanışlı hale getirmek için mevcut 1W'tan 3W'a çıkarmayı planlamaktadır. Bu, mevcut Qi standardının maksimum 15W değerinden daha düşük olsa da, Forum, endüstriyel tasarımı bozmadan daha küçük form faktörlerine kablosuz güç ve şarj imkanı getireceğini belirtmektedir.

Yol haritası, satış noktası işlemlerini kolaylaştırmak amacıyla değişiklikler içermektedir. Geçtiğimiz yıl Apple, geliştiricilere iPhone'ları ödeme cihazına dönüştürme imkanı sunan Tap to Pay API'sini piyasaya sürmüştür. Gelecekteki NFC standartları, işletmelerin ve bireylerin her yerde ödeme alabilmesi için bu işlevi daha yaygın hale getirmeyi hedeflemektedir.

Buna ek olarak, NFC Forumu, tek bir dokunuşla birden fazla işlem yapabilen "çok amaçlı dokunuş" özelliğini eklemek istemektedir. Örneğin, tüm ekibinizi tek bir dokunuşla bir konser etkinliğine giriş yapabilmelerine olanak tanımak gibi daha kolay ve hızlı işlemler mümkün olabilecektir.

Kaynak:Gürses Gazetesi