Netflix'de yayınlanan Heartstopper dizisine Türkiye'de +18 yaş sınırı getirildi! Heartstopper dizi konusu, olayı ne?

Netflix'de yayınlanan Heartstopper dizisine Türkiye'de +18 yaş sınırı getirildi! Heartstopper dizi konusu, olayı ne?

Netflix'de yayınlanan Heartstopper dizisi son günlerde sosyal medyaya damgasını vurdu. Netflix'de yayınlanan Heartstopper dizisine Türkiye'de +18 yaş sınırı getirildi! Heartstopper dizi konusu, olayı ne? İşte tüm detaylar..

Netflix'de yayınlanan Heartstopper dizisi son günlerde sosyal medyaya damgasını vurdu. Netflix'de yayınlanan Heartstopper dizisine Türkiye'de +18 yaş sınırı getirildi. Yayınlanmasının ardından Netflix Türkiye'de sansür getirilen dizi kısa süre içerisinde sosyal medyada gündem oldu. Kullanıcıların bu konu hakkında konuşması vatandaşları merak ettirirken tüm detaylar ise Gürses Gazetesi adresinde ki yerini aldı.

Heartstopper, Alice Oseman'ın aynı adlı web çizgi romanından ve grafik romanından uyarlanan, Netflix'te yayınlanan, İngiliz yetişkin romantik komedi televizyon dizisidir. 8 bölümden oluşan Heartstopper dizisi sosyal medyaya düşen o görüntüler sonrasında kullanıcıları şaşırttı.

Gençlik dizisi kategorisinde yer alan Heartstopper, yapılan eleştiri ve uygulanan sansür sonrasında Türkiye gündemine girdi.

Heartstopper dizi konusu

Netflix'de 8 bölümlü ilk sezonu yayınlanan Heartstopper dizisinin konusu araştırılmaya başlandı. İşte Netflix tarafından gelen bilgiler doğrultusunda dizinin konusu;

Gizli bir ilişkiye takılıp kalan utangaç Charlie, okulun popüler ragbi yıldızı Nick'ten hoşlanmaya başlar ve arkadaşlarının karşı çıkmasına rağmen ragbi takımına katılır.

Heartstopper dizi oyuncuları

Dizi sosyal medyada eleştirilere sebep olurken Netflix Türkiye ise RTÜK tarafından uygulanan sansür sonrasında dizi izleyici yaş kitlesini +18'e yükseltti. Alınan bu karar sonrasında diziyi reşit olmayanlar izleyemeyecek.

Heartstopper dizi oyuncuları ve dizide ki isimleri ise aşağıda yer alıyor;

  • Joe Locke – Charlie
  • Kit Connor – Nick
  • Momo Yeung – Yan Xu
  • Joseph Balderrama – Julio Spring
  • Sebastian Croft – Ben
  • Yasmin Finney – Elle
  • William Gao – Tao
  • Jenny Walser – Tori
  • Rhea Norwood – Imogen
  • Cormac Hyde-Corrin – Harry

Dizinin uyarlandığı kitabın yazarı Alice Oseman açıklama yaptı!

Heartstopper dizisinin uyarlandığı kitap yazarı Alice Oseman ise yapılan sansür ve alınan bu karar sonrasında ise Türkiye'ye bir mesaj yolladı. Gelen bu mesaj sonrasında ise olaylar gittikçe derinleşmeye başladı. İşte Alice Oseman tarafından gelen o mesaj..

"Homofobi ve transfobi altında yaşayan tüm LGBTI+’lara kucak dolusu sevgiler" derken yaşanan olaylara çok üzüldüğünü açıklayan ifadelerde bulundu.

"Çok üzüldüm, çok kızdım. Türkiye’deki tüm okuyucularıma, homofobi ve transfobi altında yaşayan tüm LGBTI+’lara kucak dolusu sevgiler"