Netflix yeni özelliğini duyurdu: Birçok dizi ve film altı ay önceden izlenebilecek!

Netflix yeni özelliğini duyurdu: Birçok dizi ve film altı ay önceden izlenebilecek!

Geçtiğimiz dönemlerde 200 bin abone kaybettiğini açıklayan Netflix yeni özelliğini duyurdu. Birçok dizi ve film altı ay önceden izlenebilecek!

Geçtiğimiz dönemlerde 200 bin abone kaybettiğini açıklayan Netflix yeni özelliğini duyurdu. Türkiye'de dijital platform sayılarının artması ile birlikte rekabet en üst safhaya taşınırken enflasyonun da artması ile birlikte yükselen Netflix abonelik fiyatları kullanıcıların platformdan çıkmasını sağlamıştı.

Netflix, açıkladığı veriler ile Türkiye genelinde 200 bin abone kaybettiğini kamuoyu ile paylaşmıştı. Şimdilerde ise yeni gelecek özellik ile birlikte birçok kullanıcı erken erişim özelliğine sahip olabilecek. Dünya genelinde duyurulan bu haber ile birlikte neler olacak merak ediliyor.

ÜYELİK ÜCRETLERİ ARTTI ABONELER PLATFORMDAN ÇIKTI

Türkiye'de yükselen enflasyon ile birlikte Türk Lirası değer kaybederken devamlı abone kaybeden Netflix yeni bir gelişmeyi duyurdu. Abone memnuniyetini sağlayamayan Netflix'de yeni karar resmen duyuruldu. Artık aboneler, Netflix'e henüz yüklenmemiş birçok dizi ve filmleri önceden izleme imkanı yaşayacak.

Aboneler gelen bu özellik ile birlikte altı aylık bir süre boyunca tüm hizmetlerden faydalanabilecek. Yurt dışı merkezli edinilen bilgiler doğrultusunda, Netflix kullanıcıları henüz yayınlanmayan fakat yayınlanacak olan içerikleri önceden izleyebilecek.

Netflix’in yaptığı bu yenilik ABD’de test edilmeye başlandı. Medya Merkezi’nde basın hesabı olan gazetecilere ve editörlere yeni erken erişim programının benzeri sunuldu. Netflix’in bu yeni özelliğinden sadece aboneler faydalanmayacak, tüm kullanıcılar faydalanabilecek. Yakında Netflix izleyicileri bu imkana sahip olabilecek.

Netflix sürekli devam eden abone kayıpları sonrasında daha önce buna benzer gerçekleştirdiği özelliği tekrar gündeme aldı. Netflix üyeleri sürekli olarak benzer yapımların gelmesi ve artan fiyatlar sonrasında aboneliklerini iptal etmişti.

Netflix’in daha önce de attığı adımlardan örnek vermek gerekirse Netflix, ilk kısmı 27 Mayıs’ta, ikinci kısmı 1 Temmuz’da gösterime girecek olan Stranger Things 4’ün ilk 8 dakikasını geçtiğimiz günlerde YouTube kanalında yayınladı. Ayrıca Love, Death & Robots dizisinin ise üçüncü sezon birinci bölümünü ücretsiz bir şekilde paylaştı.

ERKEN ERİŞİM PROGRAMI İÇİN GİZLİLİK SÖZLEŞMESİ İMZALATILACAK

Netflix'e gelen bu özellik ile birlikte kullanıcılara gizlilik sözleşmesi imzalatılacağı bilgisine ulaşıldı.

Erken erişim programı için sınırlı sayıda aboneyle test edilmeye başlandı.

Bu yeni özellik kullanıcılara Netflix içeriklerini önceden izleyebilme fırsatı sunuyor. Netflix bu programa katılmak isteyen kullanıcalara gizlilik sözleşmesi imzalatacak. Bu şartı kabul eden kullanıcılar, içerikleri herkese açık mecralardan paylaşamayacak.