Milyonlarca Gmail kullanıcısı için artık geri dönüş yok! Yeni özellik resmen erişime açıldı!

Milyonlarca Gmail kullanıcısı için artık geri dönüş yok! Yeni özellik resmen erişime açıldı!

Kullanıcılarına daha iyi ve daha konforlu bir kullanım deneyimi yaşatabilmek adına tasarım değişikliğine giden Gmail yönetimi, yeni tasarımın kalıcı olarak yürürlüğe girdiğini duyurdu.

Dijitalleşen dünya şartları ile birlikte birçok sektör ve buna bağlı olarak da kullanıcılar ve diğer tüketiciler, işlerini ve diğer işlemlerini ilgili platformlara taşımaya başladı. Grup konuşmalarına izin veren uygulamalar özellikle iş ve eğitim alanlarında sıklık ile kullanılmaya başlarken bu platformlarda kullanılan uygulamaların başında WhatsApp yer aldı. Ancak birçok kullanıcı ve şirket halen mail kullanmaya devam ederek bu yöntemin daha güvenilir olduğuna karar verdi.

Teknoloji çağında yaşıyor olmanın getirdiği avantaj ile birçok iş ve eğitim sektörü dijital platformlara doğru yönelirken ilgili platformlara karşı rekabetçi tavırlarını ortaya koymak isteyen bazı eski sayılabilecek uygulamalar da kendilerini yenilemeye başladı. Bu kapsamda son dönemlerin en büyük yenilik haberi, senelerdir kullanılan ve dünya genelinde milyonlarca kullanıcıya sahip olan Gmail’den geldi.

Temmuz ayında yeni tasarımını duyuran ve ilgili tasarımın kullanıcıları için daha avantajlı olacağını belirten Gmail, aylar sonra yeni bir duyuru daha yayınladı. Gmail yönetiminden gelen yeni duyuruya göre artık yeni tasarımın kullanılmak zorunda olduğu ve eski tasarıma geri dönüşümün mümkün olmadığı bilgisi kaydedildi.

GMAIL’DEN KÖKLÜ DEĞİŞİM KARARI!

milyonlarca-gmail-kullanicisi-icin-artik-geri-donus-yok-yeni-ozellik-resmen-erisime-acildi.png

Hem ülkemizde hem de diğer dünya ülkelerinde sıklık ile kullanılan e- posta hizmetlerinden olan Gmail, yeni dönemin rekabetçi durumu sebebi ile köklü bir değişikliğe imza attı. Temmuz ayında yeni bir arayüz geliştirdiğini duyuran ve kullanıcılarının yeni arayüzü kullanmalarına imkan tanıyan Gmail yönetimi, bazı kullanıcılardan geçer not alırken bazılarının değerlendirmelerinde de sınıfta kaldı.

Hem tasarım hem de diğer alanlarda yeniliğe giden Gmail, temmuz ayından sonra kasım ayında da bir duyuru yayınladı. Kasım ayına kadar eski tasarıma dönme imkanı tanıyan Gmail yönetimi, artık eski tasarıma geri dönülmesinin mümkün olmadığını ve tüm kullanıcıların yeni tasarımı kullanmak zorunda olduklarını belirtti.

GMAIL DEĞİŞİKLİKLERİ RESMEN AÇIKLANDI!

Gmail’in yeni tasarımında posta sekmelerinde ciddi bir değişiklik yapılmazken sol tarafta yer alan metinlerin birbirlerine yakınlaştırıldığı gözlendi. Ek olarak ayırıcı blokların yuvarlak bir tasarıma sahip olduğu da dikkatlerden kaçmadı. Ayrıca sol tarafta yer alan menüye de açılıp kapanma özelliğinin getirildiği görüldü.