M2 işlemcili Macbook air tanıtıldı! Macbook Air M2 özellikleri, Türkiye fiyatı

M2 işlemcili Macbook air tanıtıldı! Macbook Air M2 özellikleri, Türkiye fiyatı

Apple'ın her sene düzenlediği WWDC lansmanı bugün başladı. Yeni özelliklerin paylaşıldığı konferansta yeni M2 işlemcili Macbook Air özellikleri ve fiyatı belli oldu. İşte detaylar!

Apple'ın her sene düzenlediği WWDC lansmanı bugün başladı. Yeni özelliklerin paylaşıldığı konferansta yeni M2 işlemcili Macbook Air özellikleri ve fiyatı belli oldu.

Apple, 6 Haziran Pazartesi günü düzenlediği yıllık geliştirici konferansında iPhone'a güç sağlayan işletim sistemi iOS'un yeni bir sürümünü duyurdu.

M2 İŞLEMCİLİ MACBOOK AİR TÜRKİYE FİYATI NE KADAR OLACAK?

Apple ayrıca 13 inç MacBook Air ve MacBook Pro dizüstü bilgisayarların M2 adı verilen yeni bir işlemciden güç alan yeni sürümlerini de tanıttı. Apple, yeni çipin M1 çipinden %18 daha iyi CPU performansına ve %25 daha iyi grafik performansına sahip olduğunu söyledi. Apple, bazı donanım duyuruları yapmayı umarak çevrimiçi mağazasını geçici olarak kapatmıştı. Yeni Air 1,199 dolardan başlıyor; Pro 1.299 dolardan başlıyor. Her ikisi de önümüzdeki ay satışa sunulacak.

M2 işlemcili Macbook Air Türkiye fiyatının 38 bin TL'den başlaması bekleniyor. M2 işlemcili Macbook Pro fiyatlarının ise 47 bin TL'den piyasaya sunulması bekleniyor.

*Dolar kuruna ve gelecek ÖTV kararlarına göre fiyatlar değişkenlik gösterebilir.

Apple'ın yeni iOS 16'sı, önceden gönderilmiş mesajları düzenleme ve silme yeteneği de dahil olmak üzere Messenger'da yapılan değişiklikleri içerecek. Ayrıca, ses ve metin girişi arasında kolayca ileri ve geri geçiş yapma yeteneği de dahil olmak üzere, birden fazla uygulamada dikte özelliğinde değişiklik yaptı.

macbook-m2.jpg

Apple, yeni bir Şimdi Satın Al Sonra Öde özelliği de dahil olmak üzere, Cüzdan uygulamasını, ödemeleri dört eşit taksite bölmek ve herhangi bir ek donanım kilidi veya başka ek donanım olmadan bir iPhone'da ödeme kabul etme yeteneği de dahil olmak üzere güncelliyor.

Şirket, iOS 16'nın telefon kilit ekranında, kullanıcıların yazı tiplerini ve metin renklerini değiştirmesine, yeni bir duvar kağıdı koleksiyonundan seçim yapmasına ve canlı güncellemeler ve oynatma bazında dahil olmak üzere kilit ekranına widget'lar eklemesine izin vermek için birden fazla iyileştirmeye sahip olacağını söyledi.

Apple Haritalar, 15 durağa kadar çok duraklı rota ekleme yeteneği de dahil olmak üzere bazı yeni özellikler ekleyecektir.

Aile Paylaşımı güncellemesi, beş kişiye kadar paylaşılan bir Fotoğraf kitaplığı oluşturmayı kolaylaştırır. Fotoğrafları otomatik olarak paylaşmak için kamera uygulamasında yeni bir seçenek var. Gruptaki tüm kişiler fotoğrafları paylaşabilir, silebilir, resim yazısı ekleyebilir ve düzenleyebilir.

Apple, otomobil pazarındaki planları hakkında henüz herhangi bir ayrıntı sağlamamış olsa da, şirket, CarPlay'i yalnızca tek bir ekrana değil, tüm otomatik kokpit ekranlarına genişletme planlarının gizli bir önizlemesini sağladı. Yeni sürüm, iOS'tan gelen bilgileri otomotiv bilgileriyle bütünleştirecek ve renkleri ve görüntüleme stillerini değiştirme olanağı sağlayacak. Apple, yeni yetenekleri benimseyen ilk otomobillerin 2023'ün sonlarında açıklanacağını söyledi.

macbook-2-ozelliklersi.jpeg

Apple ayrıca şirketin HomeKit standardını temel alan Matter adlı entegre dijital ev ürünleri için yeni bir standart da tartıştı. Şirket, birçok şirketin yeni standardı desteklemeyi kabul ettiğini söyledi.

Apple, bazı yeni saat yüzleri ve Fitness uygulamasında koşucular ve triatletlere yönelik yeni özellikler de dahil olmak üzere Apple Watch için çeşitli güncellemeler duyurdu. Şirket ayrıca Apple Watch'a sahip olmayan kişiler için bile iOS 16'ya yeni Fitness izleme özelliği ekledi.

WWDC genellikle şirketin iPhone, Mac, iPad ve Watch için işletim sistemlerinde yapılan güncellemelere odaklanır. Etkinliğe odaklanan odak noktası, şirketin sanal ve yapay gerçeklik stratejisine ilişkin bazı ilk öngörüleri sağlama potansiyeliydi. Şirket, bu yılın sonlarında veya gelecek yılın başlarında VR ve AR özellikli gözlüklerin piyasaya sürülmesini planladığına dair yaygın söylentilere sahip.

Apple, Apple Park kampüsündeki büyük bir açık hava ekranında canlı akışı şahsen izlemek için bazı analistleri, medyayı ve diğerlerini bir araya getirmesine rağmen, üst üste üçüncü yıl boyunca konferans yalnızca dijitaldir.