Life Threatening Alert Notification Afad uyarısı nedir?

Life Threatening Alert Notification Afad uyarısı nedir?

Türkiye'de son günlerde yaşanılan sel ve acil durum felaketleri sebebiyle Apple cihazlarda görülen Life Threatening Alert Notification Afad uyarısı gündeme damgasını vurdu. Peki Life Threatening Alert Notification Afad uyarısı nedir?

Türkiye'de son günlerde yaşanılan sel ve acil durum felaketleri sebebiyle Apple cihazlarda görülen Life Threatening Alert Notification Afad uyarısı gündeme damgasını vurdu.

img-8639.jpg

Gelen uyarıda "Ülkemizde devam eden meteorolojik şartlar nedeniyle karşılaştığınız taşkın, sel, heyelan gibi acil durumlarda tek numara 112 Acil Çağrı Merkezini arayınız" yanıtı AFAD tarafından verildi.

Hükümet tarafından gelen uyarılar vatandaşların cep telefonlarına uyarı mesajı olarak gönderiliyor. Özellikle birçok kullanıcı son saatlerde Apple tarafından gelen bu 112 acil bildirimi sonrasında ise internette arama yaptı. Telefonda bildirim sesi şeklinde çalan ve titreme yapan bu uyarı sonrasında ise vatandaşlar kısa süreli panik yaşarken ne olduğunu araştırmaya başladılar. Peki Life Threatening Alert Notification Afad uyarısı nedir? İşte detaylar..

APPLE ACİL DURUM VE HÜKÜMET UYARILARI

Apple resmi internet sitesinden yaptığı duyuru ile birlikte acil durum ve kamu güvenliği uyarılarını vatandaş ile paylaşıyor. İşte detaylar..

"iPhone ve Apple Watch'unuzdaki acil durum, hükümet ve kamu güvenliği uyarılarını nasıl açacağınızı öğrenin.

iPhone ve Apple Watch'unuzda acil durum, hükümet ve kamu güvenliği uyarıları alabilirsiniz. Acil bir durumda şunlarla karşılaşabilirsiniz:

  • Ülke veya bölgenizdeki hükümet tarafından yayınlanan uyarılar
  • Güvenlik veya yaşamla ilgili yakın tehdit içeren durumlara ilişkin uyarılar
  • Olağanüstü iklim koşullarına ilişkin uyarılar
  • AMBER uyarıları (America's Missing: Broadcast Emergency Response)*
  • Kamu Güvenliği Uyarıları*"

Life Threatening Alert Notification Uyarısı Nasıl Kapatılır?

Apple tarafından gelen resmi bilgilere göre bu uyarıları nasıl kapatacağınıza dair ise aşağıda ki adımları izleyin.

"Saptanmış olarak, Hükümet Uyarıları aygıtınızda açıktır. Bir hükümet uyarısı aldığınızda alarma benzer özel bir ses duyarsınız. Bu uyarıları açmak veya kapatmak istiyorsanız aşağıdaki adımları izleyin:

  1. Ayarlar > Bildirimler'e gidin.
  2. Ekranın en alt kısmına kaydırın.
  3. Hükümet Uyarıları'nın altında, ilgili uyarı türünü açın veya kapatın."