Instagram'dan Yeni Özellik: Video veya Kefil Yöntemi ile Yaş Doğrulaması Yapılacak!

Instagram'dan Yeni Özellik: Video veya Kefil Yöntemi ile Yaş Doğrulaması Yapılacak!

Yeni dönemde hem ülkemiz hem de diğer dünya ülkeleri tarafından sıklık ile kullanılan sosyal medya uygulamalarından birisi olan Instagram, bir yeni özellik üzerinde daha çalışmaya başladığını duyurdu. Birçok kişinin hoşuna gitmeyeceği düşünülüyor...

Teknolojinin ilerlemesi ile birlikte internet kullanımı giderek artmaya başladı. İnternet kullanımın içerisinde ise kullanıcılar tarafından sıklık ile kullanılan uygulamaların başında sosyal medya uygulamalarının geldiği gözlendi. Bu kapsamda birçok sosyal medya uygulaması arasından sıyrılmayı başaran uygulamalardan birisi de Meta bünyesinde hizmet veren Instagram oldu.

Anlık konuşma, görüntülü konuşma, sesli konuşma, görüntü paylaşma, video paylaşma, durum paylaşma, iş birlikleri ve daha pek çok farklı başlık altında birçok özelliği bünyesinde barındıran Instagram, bu özellikleri ile birçok kişiye de gelir kapısı olma niteliğine sahip. Bu kapsamda kendisini sürekli olarak geliştirmeye çalışan firma, yeni bir özellik üzerinde daha çalıştığını duyurdu. Yeni özelliğin kimlik doğrulma üzerine olduğunu belirten firma, ilgili detayları paylaştı.

Instagram’dan Kimlik Doğrulama Çalışması!

Ülkemizde ve diğer dünya ülkelerinde sıklık ile kullanılan sosyal medya uygulamalarından birisi olan Instagram, yeni bir özellik üzerinde daha çalıştığını duyurdu. Firma tarafından yapılan açıklamaya göre bundan sonra 13 yaşın üzerinde olduğunu belirtmek, Instagram hesabı sahibi olabilmek için yeterli olmayacak.

Kefil Gerekecek!

instagram.jpeg

Instagram tarafından üzerinde çalışılan ve Amerika’da pilot çalışmaları yürütülen yeni doğrulma özelliğine göre Instagram hesabı açabilmek için yaşını uygulamaya bildiren kişiden, 3 farklı kefil istenecek. 3 farklı kişinin de aynı yaş doğrulaması yapması ve bu bildirimi 3 gün içerisinde firmaya iletmesi gerekecek.

Video Selfie ile Yaş Doğrulama!

Instagram yeni kullanıcılarının yaşlarını doğrulamak adına video selfie yönetimini de seçenek olarak sunacak. Bu seçeneğe göre kişi videosunu çekerek firmaya gönderecek, firma ise yapay zekâ ile kişilerin yaşlarını tahmin eden Yoti firması ile ilgili videoyu paylaşarak yaş tespitinin yapılmasını sağlayacak. 18 yaşın üzerinde olduğu doğrulanan kullanıcıya, hesap açma hakkı tanınacak. Gönderilen video ise doğrulama sonrasında firmalar tarafından silinecek.